Мениджър-ветеран напуска ключови постове в Microsoft

Един от вицепрезидентите на Microsoft ще напусне компанията в края на 2009 г. Ветеранът Шейн Ким работи от 19 години в софтуерния гигант и в момента оглавява подразделението за развлекателни продукти, съобщи IGN.com.

Причините за оттегляне на мениджъра не са обявени. От Microsoft посочват единствено, че Ким иска да прекарва повече време със семейството си и не планира да постъпва в друга компания.

Шейн Ким е вицепрезидент на Microsoft Game Studios, а отскоро отговаря и за стратегическото и бизнес развитие на подразделението за интерактивни развлечения.

За наследници на Ким на двата поста са гласени Фил Спенсър, който сега е генерален директор на Game Studios, и Деннис Дъркин, финансов директор на бизнеса с интерактивни развлечения.

Шейн постъпва в Microsoft като стажант през 1989 година и се заема със създаване на приложения за работни групи. На сегашния си пост в Game Studios той управлява около 1000 човека и отговаря за пускане на популярни игри като Halo, Fable, Gears of War и Forza Motorsport.

Коментар