Нов подход в бизнес анализа предложи българска фирма












Нов подход в създаване на BI (Business Intelligence) отчети представи Интерконсулт България (ICB) на форум в София, организиран от IDC. Технологията се базира на извличане на различни типове данни от външната информационна среда.

Ние анализираме заобикалящия ни свят до там, докъдето очилата, които носим, ни позволяват да виждаме”, каза в началото на своята презентация Стоян Боев, управител на ICB.

Новото решение разчупва традиционния подход за извеждане на управленски отчети въз основа на данни, генерирани изцяло в рамките на организацията. Представената BI концепция се гради върху документи и знания, които не са структурирани от информационните системи в организацията, но въпреки това носят ценна информация за бизнеса.

Основната философия, залегнала в подхода, е, че за взимане на правилни управленски решения е необходимо да се анализира информация не само от вътрешната организационна дейност, но и от заобикалящата информационна среда. По този начин данните в организацията се съотнасят с пазарните тенденции.

В резултат, анализираната информация илюстрира развитието на компанията спрямо показателите за развитие на пазара като цяло и рискът при взимането на стратегически решения е многократно намален.

по темата: „Нов подход в бизнес анализа предложи българска фирма”

добавете коментар...

  1. SAP

    как ги извличате тези данни- от гугъл,от idg.bg и вестник дневник ли – хахахахаха 🙂

Коментар