„Умен” софтуер разкрива данъчни измами

Нова информационна система за разследване на данъчни измами представи компанията Мусала Софт на международния форум за бизнес анализ, организиран от IDC в София. Отскоро интелигентният софтуер работи в Националната агенция по приходите (НАП).

Решението се базира изцяло на Оракъл технологии – бази от данни Oracle 11g и софтуер за бизнес анализи Oracle Bisiness Intelligence Suite, като са отчетени спецификите при внедряване на едно BI решение, поясни Иван Денков, технически ръководител на проекта в Мусала Софт.

Надстройките на системата покриват изискванията по отношение на динамично профилиране и идентифициране на търговски вериги за ДДС измами.

Софтуерът за електронни ревизии е от изключителна важност за държавната администрация, тъй като ще улеснява обработката и анализа на огромно количество информация – декларирани задължения, внесени осигуровки, регистрирани трудови договори и др., която постъпва в системите на НАП и НОИ.

Мусала Софт има дългогодишен опит в решенията за бизнес анализ и отчитане, обработка на големи количества данни и интеграция на информационни системи.

Коментар