Galaxy A53 5G – екосъобразен, с голям екран и бърз процесор

Достъпният Galaxy A53 5G включва някои от мощните и забавни функции на серията Galaxy S
(снимка: Samsung)

Новият смартфон Galaxy A53 5G, представен днес от Samsung, идва с пълния пакет от иновациите на серията Galaxy. Оборудван е с чисто нов процесор, съчетан с характерната AI камера на Galaxy, обширен дисплей за гладко скролване и батерия със заряд за два дни.

Galaxy A53 5G е съвместим с новите 5G мрежи, има високо ниво на защита, екосъобразен стилен дизайн с тънък корпус и оптимизирани възможности за свързаност. Устройството поддържа непрекъснати ъпдейти на One UI и Android OS, както и актуализации на сигурността.

Камерата на Galaxy A53 5G включва някои от мощните и забавни функции на серията Galaxy S. Основната камера е четворна – 64MP OIS сензор плюс 12MP ултраширокоъгълен обектив, 5MP за макроснимки и 5MP за боке ефект. Предната камера за селфи и видеоразговори също е с висока резолюция – 32MP.

Подкрепена от нов 5-нм процесор, иновативната камера разчита на изкуствен интелект, за да прави качествени снимки дори при слабо осветление. Подобреният нощен режим автоматично синтезира до 12 изображения наведнъж, така че нощните снимки изглеждат ярки, с по-малко шум. А при снимане на видео в среда с ниска осветеност, честотата на кадрите се настройва автоматично за ярки и ясни видеоклипове.

В подобрения портретен режим, благодарение на мощния AI, дълбочината и очертанията на обекта се улавят по-точно, докато при Fun режима конкретни детайли могат да бъдат подчертани с помощта на игриви филтри и ефекти, които вече работят с ултра-широкия обектив.

6,5-инчовият Super AMOLED дисплей има Full HD+ резолюция и 120Hz честота на опресняване
(снимка: Samsung)

За първи път, в рамките на серията Galaxy A, Photo Remaster вдъхва нов живот на старите и ниско качествени снимки, като предлага най-подходящите настройки за осветеност и разделителна способност, а функцията „Object eraser” премахва нежеланите обекти на снимките.

Пряката слънчева светлина често пречи да видим какво се визуализира на екрана на смартфона. Но в новия Galaxy A53 5G този проблем остава в миналото. Благодарение на интелигентния алгоритъм, изображенията имат достатъчно ярки детайли, дори и навън.

Обширният 6,5-инчов Super AMOLED дисплей на Galaxy A53 5G има Full HD+ резолюция и 120Hz честота на опресняване. Моделът използва бърз чипсет Exynos 1280 и разполага с 6GB RAM и 128GB памет за файлове, която може да бъде увеличена чрез карта памет до 1ТВ. Батерията с капацитет 5000 мАч осигурява до два дни използване на смартфона и поддържа 25W супер бързо зареждане.

Новият Galaxy A53 5G е разработен с цел да бъде модерен, функционален и устойчив. Тънката рамка на панела създава усещане за стил. Благодарение на новия Ambient Edge дизайн камерата прелива в корпуса на телефона. Моделът е оборудван със здраво стъкло Corning Gorilla Glass 5 и притежава сертификат IP67 за устойчивост на вода и прах.

Основната камера на Galaxy A53 5G е четворна – 64MP+12MP+5MP+5MP
(снимка: Samsung)

В контекста на устойчивостта, Galaxy A53 5G се предлага от Samsung без адаптер за зарядното устройство и с намален размер на опаковката. Тя съдържа хартия от устойчиви източници, а самото устройство използва рециклирани материали (PCM) в направата на страничните бутони и поставките за SIM карти.

Устойчивостта за ползване на Galaxy A53 5G е удължена. Моделът идва с гарантирани четири поколения ъпгрейди на One UI и Android OS и до пет години актуализации за сигурността. Така потребителите имат достъп до най-новия софтуер и мерки за сигурност, а  жизненият цикъл на смартфона се удължава.

Galaxy A53 5G вече е достъпен за предварителни поръчки. Моделът може да се заяви онлайн от A1.bg, а всички, които го поръчат предварително, ще получат и слушалки Galaxy Buds Live в бял цвят. Кампанията ще продължи до 1 април, когато се очаква да започнат и доставките за първите поръчали.

Моделът може да се поръча с 5G мобилен план Unlimited Ultra, който предлага неограничени минути и мегабайти в 5G ULTRA без лимит на гигабитовите скорости. Цените започват от 21,99 лева на месец на изплащане и 459,99 лева в брой. Смартфонът се предлага в три цвята – синьо, черно и прасковено. А1 ще добави зарядно в комплекта, тъй като по принцип то не е включено.

Коментари по темата: „Galaxy A53 5G – екосъобразен, с голям екран и бърз процесор”

добавете коментар...

  1. Anoni

    Съжелявам че купих пълен боклук Хуавей ползвах до сега какси причених и купих все едно е произведен 2014г бавен забива даже от нерви немога да пиша не достатъците

  2. килчо

    Споделям мнението ти.
    Обаче очаквай критики от Фофу, който ще ни обижда и ще ни каже, че сме цървули, скръндзи, необразовани и още нещо. Приготви се за поучителна реч.

  3. :o)

    A52/A53 са цена-качество най-добрия избор. Да даваш пари нагоре от тези за телефон си е чиста суета, фукня и комплексарщина.
    Винаги съм се чудил като виждам хора с 1000лв заплата с кола за 1-2 хиляди лева,
    но последния модел АЙФОНЯ 🙂 смехотворно

Коментар