Предстои премиерата на дългоочакван мрачен епос

Дългоочакваният мрачен епос на компанията BioWare, най-големия издател на научна фантастика в света, ще се появи на пазара през ноември.

Ветеранът в разработването на видео игри Дейвид Гейдър продължава дебютната си новела “Dragon Age: The Stolen Throne” с ново приключение в мрачната и епична фантастична вселена на Dragon Age: Origins.

Екипът на BioWare е създал уникален за видео игрите фантастичен свят, населен със завладяващи персонажи, увлекателни истории и скрити страхове.

“Dragon Age: The Calling” е богат, обширен епос, който ще прикове вниманието на ненаситните фентъзи читатели и геймъри седмици преди старта на едно от най-очакваните RPG заглавия на годината, съобщи разпространителят на играта у нас – фирма Пулсар.

В новелата “Dragon Age: The Stolen Throne” Марик поема отмъстителна мисия срещу вероломните господари, отговорни за смъртта на майка му. Сега, възвръщайки си трона, крал Марик най-сетне позволява на легендарните Сиви стражи да се завърнат във Ферелден след 200 години изгнаничество.

С пристигането си те съобщават ужасна новина – един от техните е избягал и се е съюзил с древния им враг – чудовищните даркспоуни.

Сивите стражи се нуждаят от помощта на Марик, за да го открият. Той неохотно се съгласява да ги води през проходите, из които е странствал преди години, преследвайки смъртоносна тайна, която заплашва да унищожи не само Сивите стражи, но и цялото Кралство.

В “Dragon Age: Origins” играчите поемат ролята на Сив страж – един от последните членове на древен орден пазители, служили като защитници през вековете. Само те имат силата да обединят разпокъсаните, опустошени земи, да победят Архидемона и да отблъснат даркспоуните, които заплашват да унищожат света.

Играчите ще се срещнат с много интересни герои, които могат да се присъединят към тях за мисията им, а геймърите ще изберат дали персонажите ще им станат приятели, врагове или дори обект на романтичен интерес.

В задълбочената и увлекателна история всеки избор може да окаже драматично влияние върху играта.

“Dragon Age: Origins” е насрочена за издаване на 3 ноември в Северна Америка и на 6 ноември в Европа. Играта е разработена във версия за PC и Xbox 360, а по-късно през ноември ще бъде издадена и за PlayStation 3. “Dragon Age: Origins” има рейтинг M (възрастни) от ESRB.

Коментар