Три флагмана Xiaomi 12 излизат на пазара у нас

Серията Xiaomi 12 включва три флагмански модела с последни технологии
(снимка: Xiaomi)

Флагманските смартфони от новата серия Xiaomi 12, представени от китайската компания във Виена, ще се появят на пазара в България още този месец. Цените са за сериозни купувачи – започват от 1269 лв. и достигат 2149 лв.

Новата серия включва моделите Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 и Xiaomi 12X. Компанията акцентира на кинематографичните им способности – потребителите могат да правят снимки със студийно качество, независимо от светлината или движещите се обекти.

И трите телефона разполагат с професионален набор от тройни камери. Голямата 50MP основна широкоъгълна камера поддържа запис на видео в 8K резолюция. Тя използва основен сензор Sony IMX707, който е способен да улавя големи количества светлина и дава разширени възможности за изобразяване с по-бързи скорости на фокусиране и повишена точност на цветовете. Налични са още 13MP ултраширокоъгълна камера, както и 5MP телемакро камера.

Моделите Xiaomi 12 Pro и Xiaomi 12 използват усъвършенствани AI алгоритми на компанията за по-лесно записване дори при слаба светлина или движещи се обекти. Xiaomi ProFocus идентифицира и проследява обекти, предотвратявайки замъгляване или разфокусиране на снимки на движещи се или замъглени обекти. Тези подобрения включват автоматично фокусиране на очите и лицето. Режимът Ultra Night Video използва собствени алгоритми на Xiaomi за запис на видео дори при изключително слаба светлина.

Xiaomi 12 Pro, топ моделът в новата серия на Xiaomi, идва с 6,73-инчов WQHD+ дисплей
(снимка: Xiaomi)

Серията Xiaomi 12 стъпва на най-актуалните мобилни платформи Qualcomm Snapdragon. Моделите Xiaomi 12 Pro и Xiaomi 12 разчитат на процесор Snapdragon 8 Gen 1, който е най-модерната SoC на Qualcomm. Създаден по 4-нм технология, този процесор подобрява графичното изобразяване на GPU с 30% и енергийната ефективност с 25%, в сравнение с предишното поколение.

Моделът Xiaomi 12X използва 5G чипсет Snapdragon 870. И трите устройства се предлагат с UFS 3.1 за бързо зареждане и пренос на данни и LPDDR5 RAM памет за скорости до 6400 Mbps. Серията включва високоефективни охладителни системи, подсилени от много голяма камера за охлаждане и множество слоеве графит.

И трите устройства имат AMOLED Dot Display с оценка A+ от DisplayMate и поддръжка на TrueColor. Дисплеят разполага с устойчиво на надраскване стъкло Corning Gorilla Glass Victus. Налична е поддръжка на Dolby Vision и HDR 10+, а Xiaomi 12 Pro е сертифициран от SGS Eye Care Display.

Екранът на Xiaomi 12 Pro е 6,73-инчов WQHD+ с технология AdaptiveSync Pro за интелигентно регулиране на на честотата на опресняване до 120Hz в зависимост от съдържанието.

Xiaomi 12 използва AI алгоритми за по-лесен запис при слаба светлина
(снимка: Xiaomi)

Xiaomi 12 и Xiaomi 12X идват с най-цветния до момента смартфон дисплей на китайската компания – 6,28-инчов Full HD+ с повече от 68 милиарда цвята. И двата модела поддържат 120Hz AdaptiveSync за висока разделителна способност, без трептене.

Серията Xiaomi 12 се отличава и със звук Sound BY Harmon Kardon, захранван от Dolby Atmos технология. Xiaomi 12 Pro притежава два говорителя за високи и два за ниски честоти. Xiaomi 12 и Xiaomi 12X поддържат балансиран стерео звук за игри и видео.

Потребителският интерфейс на серията Xiaomi 12 е MIUI 13, лансиран в световен мащаб по-рано тази година. Актуализацията включва по-бързо съхранение, по-висока ефективност на фоновия процес, по-интелигентна обработка и по-дълъг живот на батерията. Нови функции са Liquid Storage, Atomized Memory, Focused Algorithms и Smart Balance.

По отношение на зареждането, Xiaomi 12 Pro разполага със 120W HyperCharge. Батерията от 4600 mAh се зарежда напълно само за 18 минути с помощта на режима Boost.

Xiaomi 12 и Xiaomi 12X са оборудвани с 4500 mAh батерии. И двете устройства поддържат 67W кабелно турбо зареждане. Xiaomi 12 Pro и Xiaomi 12 също поддържат 50W безжично зареждане и 10W обратно зареждане.

Xiaomi 12 Pro и Xiaomi 12 използват Xiaomi AdaptiveCharge – интелигентен алгоритъм за зареждане, който се учи и се адаптира към навиците за зареждане, което удължава живота на батерията.

Xiaomi 12X е най-достъпният модел в новата серия флагмани на Xiaomi
(снимка: Xiaomi)

Смартфоните от серията Xiaomi 12 пасват удобно в дланта на ръката. 6,73-инчовият дисплей на Xiaomi 12 Pro е затворен в елегантна рамка с изтънчени 3D линии. Междувременно 6,28-инчовият дисплей на Xiaomi 12 и Xiaomi 12X е с широчина само 69,9 мм и е подчертан от плавни извивки. И трите устройства се предлагат в цветовете Gray, Purple и Blue.

Всички смартфони Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro и Xiaomi 12X ще се продават с безплатна услуга за смяна на екрана в рамките на 6 месеца (180 дни) от датата на покупка. Офертата е валидна и в България. Устройствата са подсигурени с международно гаранционно обслужване.

Xiaomi 12 Pro ще е наличен от 11 април във варианта 12GB+256GB на препоръчителна цена 2149 лв. Xiaomi 12 ще се предлага също от 11 април в два варианта – 8GB+128GB на препоръчителна цена 1569 лв. и 8GB+256GB на препоръчителна цена 1759 лв. Xiaomi 12X идва във вариант 8GB+128GB на препоръчителна цена 1269 лв. от 1 април.

Коментари по темата: „Три флагмана Xiaomi 12 излизат на пазара у нас”

добавете коментар...

  1. Александър

    И тези се забравиха, с тези цени ще им гледаме сеира. Много ама много скоро, овен това пускат реклами в техните приложения, например това за оптимизиране на паметта. Което е адски нагло и дразнещо, това е една от причините поради която няма да си закупя повече тяхно устройство, жената е другата…

Коментар