IBM обнови социалния софтуер за бизнеса












IBM обнови пакета от социални софтуерни инструменти за бизнеса Lotus Connections. Версия 2.5 предлага много подобрения във възможностите на Общностите (Communities), целящи да подобрят съвместната работа.

Членовете на общностите могат да настройват началната страница според нуждите си, да преместват уиджети, да добавят дейности, блогове и уикита, както и да споделят файлове.

В Дискусионния форум бележките са в по-разговорен формат с добавени снимки на потребителите. Има възможност за проследяване на статистиката за най-дискутираните теми в Общността, както и за най-активните участници. Важните дискусионни теми могат да се изведат в началото на форума.

Новите Уикита позволяват на потребителите да създават, разглеждат, редактират и допълват съдържание, качено в подобен на интранет уеб сайт за работа в екип. Служителите могат да редактират една страница, а уикито изписва версиите и промените.

В Профилите е добавен микро блог, подобен на Twitter. Нова функция е Дъската за съобщения – място, където колегите могат да публикуват съобщения и да коментират статуса. Комбинацията от Дъската за съобщения и микро-блогването осигурява опростен начин за поддържане на постоянен контакт с колегите.

Lotus Connections 2.5 идва с нова, уеб базирана библиотека за споделяне на файлове. Възползвайки се от възможностите на социалния софтуер, като тагване, рейтинги, препоръки и възможност за добавяне на коментар, библиотеката предлага ефективен начин на служителите да споделят, разглеждат и коментират съдържание.

Добавена е и поддръжка за мобилните устройства iPhone и Nokia S60, което позволява достъп до Lotus Connections Profiles, Activities и Blogs. Често пътуващите служители или тези, които работят отдалечено, могат да редактират статуса си и да намират хора директно от мобилните телефони.

Lotus Connections 2.5 позволява интеграция с Microsoft SharePoint и е достъпен на 25 езика.

Коментар