AVG Technologies грабва множество награди и сертификати това лято












AVG Technologies, разработчик на най-популярния в света безплатен антивирусен софтуер, обяви, че е получил награди от списанието Business Solutions Magazine (BSM) и базирания във Великобритания Virus Bulletin, както и ново сертифициране от West Coast Labs.

Business Solutions Magazine обяви AVG Internet Security SBS като „Най-добър продукт за разпространение чрез дилъри” в категориите „Имейл Сигурност“ и „Защита на крайните точки“. AVG Internet Security SBS осигурява антивирусна, антиспайуер и рууткит защита, както и базирана на сървъра и десктопите анти-спам защита за мрежите на Microsoft Windows Small Business Server. Той защитава всеки компонент в малката бизнес мрежа, като осигурява централно управление и наблюдение и автоматични обновявания. Това силно опростява администрирането за ИТ персонала. AVG LinkScanner, който е включен като част от AVG Internet Security SBS, предоставя уникална технология за безопасно сърфиране на потребителите в Интернет чрез защита в реално време.

BSM, съвместно с Държавния университет на Пенсилвания, анкетира 2186 професионалисти, работещи в дистрибуторски канали, за да бъдат определени носителите на наградата „Най-добър продукт за разпространение чрез дилъри”. Продуктите се разглеждат въз основа на: количество характеристики/функции, надеждност и устойчивост на продукта, лекота на интегриране и обновяване до най-нова версия, и способност на дилъра да обслужва продукта.

Virus Bulletin присъди на AVG Internet Security наградата VB100 за преминаването на техните критерии за проверка в лабораторията на Virus Bulletin като част от официалния сравнителен преглед. AVG получи трети най-висок Реактивен процентен дял (RAP) от всички изпробвани продукти. Реактивния процентен дял измерва откриването на нови злонамерени обекти, за пръв път наблюдавани в срок до 3 седмици преди теста. Базовите изисквания за наградата VB100 включват:

Продуктът трябва да постигне 100% откриване на така наречените in-the-wild вируси при подразбиращи се настройки на софтуера.

Не трябва да се появят никакви неверни положителни резултати при сканиране на колекцията от познати чисти файлове на Virus Bulletin.

AVG Internet Security е всеобхватно решение за сигурност, защитаващо потребителите, когато те използват Интернет. Той осигурява защита срещу вируси, спайуер, руткит, спам и всички типове малуер, които могат да застрашат ценната лична информация. AVG Internet Security също има подсилена защита в реално време за безопасно сърфиране в мрежата, чрез AVG LinkScanner. Напредналата технология за поведенчески анализ на приложенията се доставя от AVG Identity Protection (също част от продукта), който осигурява допълнителен слой защита срещу нови и неизвестни заплахи, а също така пази и личните данни на потребителя.

„Днешните уеб-базирани преходни заплахи и умелите кибер престъпници са по-хитри от всякога, което означава, че потребителите се нуждаят от продукти, на които могат да имат доверие. AVG има честта да получи тези награди въз основа на цялостното представяне и производителност на продукта и опита на потребителите с продукта”, казва Боб Ганьон, вицепрезидент по продажбите при AVG Technologies. „Винаги сме били уверени в нашата технология за Интернет сигурност, но получаването на тези награди и ключови сертификати са големи постижения. Ще продължаваме да се стремим да развиваме най-добрите продукти за Интернет сигурност на пазара и сме посветени да продължаваме да доставяме качествени решения за нашите потребители.”

Сертифициране Anti-Malware Dynamic

AVG Internet Security е първият продукт, който получава сертифициране Checkmark Anti-Malware Dynamic от West Coast Labs. Програмата за изпитване на продуктите за сигурност се състои от непрекъснато провеждащо се тестване с образци на малуер. Моделът на изпробване за Динамичното изпитване е направен така, че да отразява широкото разпространение на векторите на атака и географско разпределение. Образците за изпитването са събирани в реално време от целия свят. 

Коментар