Нови производствени системи на Xerox












Цветните дигитални преси на Корпорация Xerox произвеждат повече от 50% от целия световен обем отпечатани страници. Сега, с пускането на две нови системи – Xerox DocuColor® 7002 и 8002 Digital, предприемачите в печатния бизнес вече разполагат с още една възможност за осъществяване на дигитални печатни проекти.

Неизменно високото качество на изображението и високата производителност са силните преимущества на новите преси – идеални за производство на промо материали, брошури, флаери, материали за директен маркетинг, приложения за фотографски каталози и цветни издания. Ключовите характеристики на пресите DocuColor 7002/8002 включват:

– нов ниско-гланцов тонер, който придава гладък матов вид на отпечатъка;

– автоматизиран работен процес, който гарантира висока производителност;

– вграден спектрофотометър, който измерва пробни участъци и подава информация към Automated Color Quality Suite (ACQS). ACQS е пакет за управление на качеството на цвета чрез автоматизиране на някои ръчни операции за калибриране;

– по-големи възможности за довършителна обработка.

Вграденият спектрофотометър и ACQS вече са стандартни компоненти на всяка Xerox преса и са съвместими с всички дигитални контролери, включително EFI, Creo® и Xerox FreeFlow® Print Server. Изборът на сървъри, ниско-гланцов тонер и пълни ACQS възможности правят DocuColor 7002/8002 най-силното предложение в своя клас.

Системите DocuColor 7002/8002 се интегрират успешно с разнообразни довършителни решения, произведени от лидери в бранша, като CP Bourg и Horizon, за направа на брошури или термално скрепени книжни тела.

Дигиталните преси работят със скорост съответно 70 и 80 страници в минута и могат да произвеждат и двустранни отпечатъци на всички видове хартия до 300 гр./кв.м., запазвайки скоростта. Това позволява на операторите да обработват бързо леки задачи на обикновена хартия или сложни поръчки с разнообразни и тежки медии. Клиентите могат да избират между Xerox FreeFlow Print Server, Xerox EX Print Server базиран на Fiery® или Xerox CX Print Server базиран на Creo, за да направят най-удачната комбинация с поточната линия, която вече са разработили в печатниците си.

Също като всички останали дигитални преси Xerox, DocuColor 7002/8002 се интегрира със серията продукти FreeFlow Digital Workflow, които помагат на клиентите да управляват бизнеса си денонощно, да съкращават разходите чрез автоматизация и подържане на нови приложения. Xerox също осигурява най-добрата поддръжка за бизнес развитие благодарение на над 100-те инструмента в пакета ProfitAccelerator®, както и услугите New Business of Printing®, проектирани да развиват бизнеса на предприемачите в сферата на дигиталния печат. 

Коментар