D-Link представи водеща на пазара енергоспестяваща мрежова технология












D-Link, доставчик на цялостни мрежови решения за корпоративния сектор, малкия и средния бизнес, както и за крайни потребители, представи серията xStack DGS-3200 като част от нарастващото портфолио от енергоспестяващи Green комутатори. Последните допълнения към популярната xStack серия от корпоративни решения включват Layer 2 управляеми комутатори с Gigabit интерфейс, идващи при клиента в зависимост от модела с по 8 или с 24 порта.

С представянето на тези решения D-Link затвърждава лидерската си позиция на пазара в разработването на иновативни и енергоспестяващи технологии, които в същото време не оказват негативно влияние върху оперативните възможности и функционалност на мрежите. Компанията внедри в серията DGS-3200 своята уникална Green технология, насочена към управление на разходите за електроенергия и намаляване на вредните емисии. Комутаторите се ползват от специален режим на работа, който автоматично разпознава и привежда неактивните портове от устройството в режим на готовност и съответно редуцира енергията, необходима за захранване на комутатора. Технологията се отличава и с възможността за автоматично определяне на дължината на кабела, свързващ суича с крайното устройство. Общият ефект от използването на Green технологията на D-Link в новите устройства е в намаляването на количеството консумирана електроенергия и ограничаване на отделянето на топлина.

„С появата на новите xStack Green комутатори D-Link потвърждава ангажимента си да предоставя на своите бизнес клиенти достъпни решения, които да им позволят едновременно да оптимизират своите ИТ разходи и да водят отговорна към околната среда политика.”, коментира Анелия Чакърова, Мениджър D-Link България. „Устройствата от тази серия са реална възможност за всички организации, които се стремят да отговорят адекватно на нарастващата цена на електроенергията и в същото време желаят да станат част от инициативите за намаляване на вредните въглеродни емисии.”

DGS-3200-10, притежаващ 8 Gigabit и 2 SFP порта, пристига при клиента в компактен 11-инчов корпус с иновативен дизайн и концепция за охлаждане. Благодарение на последните две устройството отделя по-малко топлина и шум в сравнение с аналогични предложения на пазара, което го прави изключително подходящо за чувствителни на шум офис среди. DGS-3200-24 от своя страна разполага с 20 Gigabit и 4 SFP порта плюс интелигентна система за охлаждане, при която два от вентилаторите са настроени по подразбиране да работят на по-ниска скорост.

DGS-3200 предлага надеждна защита като добавя функции по сигурността както в крайните устройства, така и на входа и изхода на мрежата. Това превръща устройствата от серията в интегрирани цялостни решения за сигурност, комбиниращи комутирането, защитните стени и безжичните локални мрежи в общ панел по сигурността, управляван интелигентно с помощта на UTM в цялата дължина на мрежата.

Вграденото решение за сигурност на D-Link предлага също и контрол на достъпа и защита в реално време съответно посредством NAP технологията на Microsoft и собствена ZoneDefense разработка. Технологията ZoneDefense позволява на бизнес клиентите на компанията да интегрират комутаторите със защитните стени на D-Link като по този начин реализират цялостната платформа за проактивна сигурност на мрежата.

Комутаторите от серията DGS-3200 поддържат както IPv4, така и IPv6 протокола, за да осигурят необходимия капацитет от адреси в зависимост от нуждите на клиента. IPv6 опростява конфигурацията на мрежата и редуцира разходите за внедряване и поддръжка на мрежата. И двата модела комутатори от серията, съответно с 10 и 24 порта притежават IPv6 Phase-2 сертификация.

Коментар