Закриха руската комисия по изкуствен интелект

Руската комисия за изкуствен интелект е разформирована (снимка: CC0 Public Domain)

В руския официален интернет портал за правна информация беше публикувана резолюция, в която се посочва, че вече няма да има подкомисия за развитието на изкуствен интелект в страната.

Правителството е решило да премахне подкомисията за развитие на изкуствения интелект към комисията по цифрово развитие и използване на информационните технологии за подобряване на качеството на живот и условията за бизнес.

В решението не са посочени мотиви, нито има информация дали ще бъде сформиран друг орган, който да изпълнява подобна роля. Във връзка със закриването на подкомисията за изкуствен интелект отпадат и редица актове и разпоредби, свързани с нейната дейност.

Подкомисията бе формирана през 2019 г. след разделянето на правителствената комисия по цифрово развитие, която беше ръководена от Дмитрий Медведев, тогава министър-председател, а сега заместник-председател на Съвета за сигурност.

Съпредседатели бяха бившият шеф на Министерството на икономиката Максим Орешкин и президентът на Сбербанк Герман Греф.

Коментари по темата: „Закриха руската комисия по изкуствен интелект”

добавете коментар...

  1. :o)

    пашоль тъй нахуй изкуственьй интельект 🙂
    Какви компютърни разработки в Бензиностанцията-Агресор? За чеВо?
    Там трябва само слава на путин, който гледам на 9ти май извади на манифестацията
    и знамената със сърп и чук , изобщо чудесно изглеждат Расия с Рашистите 🙂

  2. Фофу

    дежа ву Каквото и да руските преценят граждани няма значение.
    За момента те нямат право дори да се оплачат че връщат децата им в чували. Освен ако не е свързано с благодарност и прослава на Путин.

  3. дежа ву

    Всичко свързано с жизнено равнище, интелект, образование и култура се закрива, за да има пари за войната на Путин. Дали е добре за руските граждани…те сами ще преценят….след време.

Коментар