“ИНТРАКОМ Холдингс” купи телекомуникационната компания “Атика”

“ИНТРАКОМ Холдингс”, собственик на фирмата “Хелас онлайн”, закупи пълния пакет от акции на гръцката фирма “Атика телекомуникации” АД. Цената на сделката ще бъде уточнена сред приключване на вътрешния одит.
Руската компания “Комстар” ще получи 51% от акционерния капитал на “Хелас онлайн” веднага след приключване на сделката. Това ще стане възможно чрез увеличаване на акционерния капитал на “Хелас онлайн” в брой. “Комстар” е листвана на Лондонската борса, участва в концерна “Система” и развива дейност в областта на телекомуникационните услуги.
Право на участие във фирмената схема на “Хелас онлайн” посредством увеличаване на акционерния капитал на фирмата е предоставено и на акционерите на “Атика телекомуникации” АД.
Използването на човешките ресурси, ноу-хауто и инфраструктурата на “Атика телекомуникации” АД, както и същественото участие на голям и опитен инвеститор в акционния капитал на “Хелас онлайн” са гаранция за предлагането на услуги от високо ниво и поставяне на компанията на първо място в предоставянето на алтернативни решения в областта за развитие на телекомуникационната инфраструктура. 
Очаква се сделката да бъде финализирана до края на месец ноември 2006.

Коментар