ИТ компания дари 100 книги на българско училище

Всички беди на света до голяма степен са резултат от недостатъчно знание, казват от Acronis
(снимка: CC0 Public Domain)

Доставчикът на решения за киберсигурност Acronis дари 100 книги на Средно училище „Св. Климент Охридски” в Сухиндол. Това е второто поредно дарение на компанията за българско училище и се очаква инициативата да се утвърди като ежегодна традиция. 

Дарението за Средно училище „Св. Климент Охридски” е по повод деня на Светите братя Кирил и Методий, славянската писменост и българската просвета. Заглавията на стоте книги бяха избрани от учениците и училищното ръководство съобразно образователните цели на учебната програма. От дарението ще се ползват над 135 ученици.

„Образованието е това, което ни подготвя за изпитанията на живота: дава ни силата на познанието, уменията за професионална реализация, опита в общуването с хора и с институции, полага основата на бъдещото творческо и кариерно развитие. Ако образованието е пътят към бъдещето, то книгите са светъл прозорец към него”, сподели Светлана Иванова, директор на СУ „Св. Климент Охридски” в Сухиндол.

По нейните думи, „с инициативата „100 книги” Acronis показва, че добродетелността и щедростта са най-ценната валута в днешния несигурен свят”.

Acronis смята, че всички беди на света до голяма степен са резултат от недостатъчно знание. Компанията подчертава важността на това да направим знанията по-достъпни за всички, за да могат младежите да се справят по-добре с днешните предизвикателства, както и да използват стойността на образованието като инструмент за промяна в живота или за справяне с трудни ситуации.

„Четенето на книги помага на децата да разберат по-добре околния свят. То им помага в изграждането на техните морални устои”, посочи Пламен Тошев, управляващ директор на Acronis България.

„Дори в дигиталната ера четенето на хартиени книги е важно за развитието на въображението на децата, креативността им, способността да се справят със задачи, за достойнството. Ето затова ние даряваме 100 книги на училище за втори път – и се надяваме да запазим тази традиция и в следващите години”, каза мениджърът.

Сухиндол е малък български град в северната централна част на България. В него живеят около 2400 жители. СУ „Св. Климент Охридски” има 150-годишна история и ценни традиции. Мисията на училището е да помага на учениците да успяват, да се развиват, да печелят, учат и растат.

Таня Чернева, старши учител по изобразително изкуство, информационни технологии, технологии, предприемачество и техническо чертане в СУ „Св. Климент Охридски”, наскоро спечели награда в конкурса на Българската асоциация по информационни технологии „Дигитални новатори в образованието”. Тя впечатли журито със своята всеотдайност, професионализъм, отзивчивост и подкрепа към ученици, родители и колеги.

Коментар