Нетера открива новия си център за данни в София

Строителството на втория дейта център на Нетера в София започна преди една година
(снимка: Нетера)

Телекомуникационната компания Нетера ще открие официално на 9 юни новия си център за данни – София дейта център 2 (SDC 2). Фирмата вече оперира няколко собствени центрове за данни – в София, Столник (на 20 минути от София) и Русе.

Нетера започна строителството на втория си дейта център в София преди една година – през април 2021. SDC 2 е разположен непосредствено до SDC 1, така че клиентите ще се възползват от вече изградената бизнес и телекомуникационна инфраструктура, която осигурява свързаност с всички съществуващи клиенти и достъп до високоскоростни, резервирани международни мрежи и маршрути.

„Вече настанихме първите си клиенти в SDC 2. Интересът е голям, имахме много продажби още „на зелено”, а на 9-и юни откриваме [центъра] официално”, съобщи Светослава Белчева, мениджър PR и дигитални комуникации в Нетера.

SDC 1 и SDC 2 се намират на топ локация – до станция „Младост 1” на метрото в София и на минути от летище София. Над 90% от международните телеком оператори, които управляват трафика на глобално ниво (т.нар. Tier I доставчици), вече са клиенти на Нетера и използват SDC 1 като своя официална точка на присъствие. Клиентите на SDC 2 също ще имат връзка с тях, уточниха от компанията.

SDC 2 (също както и SDC 1) e проектиран специално за дейта център и съгласно изискванията на Tier III Uptime Institute. Този стандарт гарантира непрекъсваемост на работата и услугите. Всякакви планирани дейности по поддръжка, например на захранващи и охлаждащи системи, могат да се извършват без да се нарушава работата на клиентското оборудване.

Новият дейта център е с над 1400 кв. м площ. Той е на 4 нива, с 2МW инсталирана мощност и предоставя 100% резервираност на услугите и свързаността, денонощна охрана, непрекъсваемо захранване и климатизация, поддръжка на място, сигурност.

Нетера проектира SDC 2 с последно поколение енергийно-ефективни климатични инсталации. Ползите от това са както за околната среда, така и за клиентите, които ще намалят разходите си, благодарение на по-ниската консумация на електроенергия на системите в дейта центъра.

Коментари по темата: „Нетера открива новия си център за данни в София”

добавете коментар...

  1. :o)

    Браво , успех!

Коментар