Apple патентова интерфейса на бъдещето

Нова технология на Apple обещава да направи много по-непосредствена комуникацията между човека и компютъра. Компанията от Купертино, известна със своите стилни и удобни компютри и портативни устройства, е подала заявка за патент на технология, която ще позволи на сензорните екрани да реагират на всеки жест на потребителя.

Така например, екранът ще разпознава не само кой пръст го докосва, но и коя е ръката – лява или дясна, съобщи appleinsider.com. Технологията ще разпознава и докосване с дланта.

Сензорни екрани с подобни възможности ще бъдат вградени в универсални и ергономични компютърни устройства.

В патентната заявка на Apple се посочва, че мишките, писалките, клавиатурите и дори технологиите за разпознаване на глас могат да се използват за взаимодействие с компютъра само при определени обстоятелства. За мишките, например, е необходима повърхност, а за гласовото въвеждане – тишина.

Джойстик в центъра на клавиатурата на лаптопа също не е изход от ситуацията, тъй като подобно решение усложнява дизайна, намалява продуктивността и води до повече грешки в навигацията, смята Apple.

Всички тези проблеми могат да се решат със сложна технология за сензорно разпознаване, която поддържа огромен брой варианти на съприкосновение с екрана.

Коментари по темата: „Apple патентова интерфейса на бъдещето”

добавете коментар...

  1. /dev/null

    Интерфейсите на бъдещето не са защитени с патент. Те са с GPL лиценз и еволюират доста бързо през последните 6 години, а това е просто реклама.

  2. any

    Абе пише патент на ехнология – къде видя патент на интерфейс. Като чуете Епъл и ви се смръзва л. Ако не е тя да дърпа нещата ще видите боз7 през криф макарон, ще ви държат на хр до откат.

Коментар