Нови системи на НР намаляват разходите

Три нови настолни компютъра и услуги за по-висока сигурност, управляемост и производителност, насочени към бизнеса, представи днес HP България. Десктоп системите допълват успешните серии НР 5000 и 7000.
Според изследване на Gartner, голяма част от разходите на фирмите са не толкова при първоначалната покупка на компютърното оборудване, а идват от последващата поддръжка на системите.
"Нашата цел е да осигурим на клиентите най-надеждните и висококачествени компютърни решения, за да извършват по-ефективно своя бизнес, без да се налага да изразходват допълнително време и усилие за управление на ИТ инфраструктурата или да се тревожат за сигурността на своята информация”, каза Огнян Данчев, директор направление "Персонални компютри" в HP България.
Новите настолни компютри включват софтуера HР ProtectTools и вграден чип за сигурност Trusted Platform Module (TPM) 1.2, като по този начин осигуряват по-надеждна защита за важната бизнес информация. РС-тата са съвместими с Windows Vista, което гарантира инвестицията в тях, посочиха от HP.
Моделът НР Compaq dc 7700 е предназначен за най-взискателните бизнес потребители и е достъпен в три варианта в зависимост от корпуса  – ултра тънък, мини кутия и мини-тауър с подвижен капак. Очакваната Intel vPro технология е опция за всичките три варианта.
Като се възползва от възможностите на технологията Intel Advanced Management, потребителят ще може дистанционно да проверява, инвентаризира и поправя компютри, независимо дали системата и операционната система работят или не. Това  ще спести разходите от ремонти и диагностика на място.
dc 7700 може да работи с процесори Intel Celeron D, Pentium 4, Pentium D и новите Core 2 Duo. Поддръжката на множество процесори ще предостави на клиентите възможност да изберат максимално удачното за тях решение. Чипсетът е Intel Q965 с поддръжка на модули памет DDR-2 667. Налице са също RAID поддръжка и SMART III твърди дискове.
Подобрена е и аудио функционалността за VoIP, като вече не се налага потребителят да спре музиката, за да приеме входящо VoIP обаждане. Очакваните цени на дребно за моделите НР Compaq dc 7700 започват от 599 евро.
Моделът НР Compaq dc 5700 е предназначен за широк спектър потребители. Машината използва най-новите процесори – Intel Core 2 Duo и Pentium D и чипсет Intel Q963. Включва трето поколение Intel графика с поддръжка на широкоекранни LCD дисплеи. Твърдият диск може да бъде с капацитет от 80 до 250 GB със SMART III технология.
dc 5700 поддържа два независими дисплея. В помощ на ИТ персонала е софтуерът HP Client Manager, който предоставя пакет от инструменти за управление на експлоатационния цикъл на хардуера и софтуера от една интегрирана конзола.
Моделът dc 5700 ще се продава със стартова цена 499 евро.
Третият модел, НР Compaq dc 5750, е настолен бизнес компютър с висока енергийна ефективност. Системата използва AMD процесори и поддържа технологията Cool”n” Quiet, която позволява избор на процесорната честота и напрежението. Чипсетът е Ati Radeon Xpress 1150, с видеоконтролер Ati Radeon X300. Цената на системата ще започва от 499 евро.
С избрани модели от новите системи HP ще предлага и услугата HP Smart Desktop Management Service, целяща да подобри продуктивността на бизнеса. Тя включва интегрирана антивирусна защита, защитна стена, откриване и отстраняване на спайуеър. Услугата извършва проактивни диагностични проверки за откриване на уязвими места на компютрите, плюс автоматично дистанционно архивиране и последващо възстановяване след сривове.
И в трите представени модели е включен HP Backup and Recovery Manager – инструмент за архивиране и възстановяване.

Коментар