InfoSec SEE 2022 идва в България с богата тридневна програма и топ международни лектори

Утвърдилата се като най-голямата и емблематична конференция за киберсигурност на Балканите, InfoSec SEE продължава да държи лидерски позиции. През настоящата 2022 година InfoSec SEE ще се проведе за 14-и пореден път, с още по-богата тридневна програма, топ международни лектори и стотици участници от различни държави. Тази година мястото на провеждане ще бъде престижният комплекс Lighthouse Golf & Spa Resort България, а датите – от 19 до 22 юни.

Основната тема на тазгодишното издание на форума е: „Киберсигурност по време на кибервойни”. Регистрациите за безплатното събитие вече текат, като за поредна година конференцията се радва на огромен интерес. Част от най-интригуващите лектори тепърва предстои да бъдат обявени пред широката публика. InfoSec 2022 SEE се провежда с официалната подкрепа на Министерство на електронното управление на Република България.

По традиция форумът събира на едно място лидерите в бранша, както от България, така и от водещи глобални компании, предоставящи услуги по киберсигурност и информационни технологии, като Trellix, Mandiant, CyberRes by Micro Focus, N-able, Netwrix, Radware, IBM, SolarWinds, Ridge Security, MailStore, Hillstone Networks, BeyondTrust, Forcepoint, Bitdefender, Fudo Security и други.

И тази година InfoSec SEE 2022 ще се проведе в хибриден формат: присъствено и онлайн. Хибридният формат дава възможност на гостите да участват в конференцията по максимално удобен за тях начин. Както присъственият, така и онлайн форматът предоставят достъп до най-актуалните лекции, презентации, новини, уъркшопове и коментари от света на информационните технологии и киберсигурността.

След невероятния успех на формата през изминалите тринадесет години, за предстоящото издание на форума организаторите от COMPUTER 2000 Bulgaria отново залагат на безупречна организация, разнообразна програма, пъстра палитра от лектори, много забавления, интерактивни презентации и изненади. За тазгодишното издание е избрано едно истински впечатляващо и вдъхновяващо място, разположено на бреговете на родното Черноморие – Lighthouse Golf & Spa Resort България.

Лекторите, които пристигат в България специално за участие в конференцията, са от над десет държави. Тук можем да разкрием и малка част от тях: Michal Ostrowski (Senior Director EMEA East, DACH, EE, MEA) и Mo Cashman (Director ATS EMEA and Principal Engineer) в Trellix, Ramses Gallego (International Chief Technology Officer) и Pierpaolo Ali (Director Southern Europe, Russia, CIS, CEE & Israel) в CyberRes, MICRO FOCUS line of business, Benny Haik (Country Manager  Eastern Europe) и  Haim Halperin (Regional Sales Manager) в Radware, Chris Wang (Vice President of Product Management) и Michael Chen (Vice President of Customer Success) в Ridge Security, които идват от Силициевата долина специално за конференцията, Michal Jarski (Director of Eastern Europe) във Forcepoint, Maxim Akimov (Distribution Sales Manager CEE)  в N-able,  Evgenia Izotova (Country Manager) в Netwrix и много други.

Конференцията ще бъде открита от министъра на електронното управление, г-н Божидар Божанов. Тази година ще се проведе дискусия на живо за първи път на тема „Ключовата роля на държавата по въпросите на киберсигурността”. Всички гости на InfoSec SEE 2022 ще имат възможност не само да черпят информация директно от извора, а и да се включат по свой избор в богатата на съдържание програма, включително в практическите уъркшопове и дискусии. Много интересна новост в програмата е т.нар. „Hot Cybersecurity Chair”, на който ще сядат топ световни експерти и гостите ще могат да им задават въпроси на живо. Както и при предходните издания, редом с образователните аспекти на конференцията, за гостите са подготвени разнообразни практически упражнения, уъркшопове, демонстрации на живо и увлекателни дискусии. Гостите на форума могат да очакват много забавления, а също и ценни възможности за нетуъркинг и създаване на ключови контакти.

Много ценно е и представянето на добрите практики  при предоставянето на решения и услуги в сферата на киберсигурността от водещите български ИТ компании: Digitall, Telelink Business Services, CNSys, Nebosystems, Mnemonica, Kontrax, Lirex High Tech, Atos Bulgaria, CyberOne, SoCyber.

„InfoSec SEE се разраства с всяка изминала година, затова решихме тази година форумът да бъде 3 дена, а не 2. Освен това конференцията е отворена не само за вендори от нашето дистрибуторско портфолио, но и за вендори, които ние не представляваме на българския пазар. InfoSec SEE вече е място, което обединява регионалната общност на експертите по киберсигурност и затова привлича световните лидери в кибериндустрията. Темата „киберсигурност” преди години беше екзотика, доскоро беше ИТ мода, а сега е гореща реалност. Нашето желание е знанието за проблемите в сферата на киберсигурността и средствата за тяхното решаване да стига до колкото се може повече хора и организации, и то безплатно” – споделя г-жа Анелия Костадинова, управител на COMPUTER 2000.

„От 2018г. насам участията ми в InfoSec SEE се категоризират с невероятен успех. С удоволствие препоръчвам събитието, което се характеризира с изключително професионална програма, покриваща актуалните теми по киберсигурност. Винаги се предлага и чудесна програма за забавления, за всички участници.  Ползите и възвръщаемостта за бизнеса ни от участието във форума са винаги чудесни. Възхищаваме се на екипа на COMPUTER 2000 Bulgaria, който винаги е безупречен и надминава най-високите ни очаквания, в организацията на InfoSec SEE и в нашето бизнес партньорство”, е коментарът на Евгения Изотова, Team Lead Sales в NETWRIX, по повод участието ѝ в предходни издания на конференцията.

„Мисля, че това е едно фантастично събитие! Имам много опит и съм участвал в редица подобни конференции, но анализирайки нивото на организация от домакините от COMPUTER 2000 Bulgaria, броят и качеството на гостите, програмата и уъркшопите, InfoSec SEE е един наистина феноменален форум, който винаги препоръчвам на всички клиенти и партньори, с които работим”, споделя за участието си в предишни издания на формата Михал Островски, Senior Director EMEA East, DACH, EE, MEA в Trellix.

Тазгодишното издание на конференцията отново събира на едно място големите световни имена в киберзащитата, привличайки гости с най-разнообразен профил: от специалисти и експерти, до мениджъри, директори и собственици на бизнес. Презентациите и уъркшоповете в трите дни на форума ще дадат на всеки присъстващ възможността да се докосне до най-горещите теми от света на киберсигурността и да актуализира познанията си в тази изключително динамична материя.

InfoSec 2022 SEE отваря пред своите гости перспективата за изграждане на изключително ценни контакти, като наред с лекторския състав от топ експерти очакваме и множество интересни личности сред самите присъстващи.

Трите последователни дни на провеждане на конференцията са от 19 до 22 юни 2022, с опция за ранно пристигане и вечеря за „добре дошли” в деня преди откриването. Регистрациите за InfoSec SEE 2022 бяха отворени в началото на месец май, като до момента много от местата вече са запазени. По традиция регистрацията за събитието е напълно безплатна за двата формата: онлайн и на място в Lighthouse Golf & Spa Resort България.

Верен на традицията, и тази година форумът InfoSec SEE ще завърши с гала вечеря, съпроводена с живи участия, шоу програма, изненади, за първи път ще има шоу „Cocktail Workshop” и много позитивни емоции. Като част от вечерната програма, гостите ще станат свидетели на връчването на годишните награди на COMPUTER 2000 Bulgaria за постижения в киберзащитата, в избрани категории.

Съдържание от COMPUTER 2000 Bulgaria