Спиди Нет разшири покритието си в 46 квартала на София

Столичният телекомуникационен оператор Спиди Нет (http://www.speedy-net.bg/) разширява с бързи темпове покритието на своята мрежа и вече предлага услугите си в 46 софийски квартала. Новите комплекси, чиито жители могат да се възползват от услугите на компанията, са Манастирски ливади, Борово, Бели брези и Мотописта. На всички тях доставчикът вече предлага надежден високоскоростен Интернет, базиран на технологията Fiber To The Building (оптична свързаност до сградата).

Междувременно от Спиди Нет съобщават, че в оператора са заработили два напълно идентични и независими технически центъра, което прави системата изключително отказоустойчива. Това означава, че ако се случи авария в единия център, другият поема напълно функциите му в рамките на 3 милисекунди, без никакви последствия за крайните потребители.

„В допълнение Спиди Нет разполага и с двойно резервиран оптичен пръстен в София, както и двойно резервирана свързаност на международния трафик. През последните месеци компанията е инвестирала стотици хиляди лева директно в подобряване качеството и надеждността на нашите услуги. Това ни дава увереност, че сме защитили потребителите си от проблеми, като тези, които изпитваха клиентите на друг телекомуникационен оператор миналия петък“ – посочва Страхил Иванов, изпълнителен директор на Спиди Нет – „Освен това защитата на данните в нашата инфраструктура е гарантирана от виртуални частни мрежи във всяка сграда. Разполагаме и с отделни екипи за работа с бизнес клиенти, както и за окабеляване.

Коментар