Дават безплатен софтуер на стоматолозите

Безплатна програма за зъболекари пусна фирма Контракс ЕАД. Софтуерът е създаден да улесни лекарите по дентална медицина в месечното им отчитане пред НЗОК.

От началото на 2008 г. НЗОК подготвя за внедряване електронното отчитане на стоматолозите в България. По една или друга причина след сериозно забавяне, се очаква това да се случи в началото на 2010 г.

В този период доста фирми предложиха различни програми за зъболекарите, с различни схеми за заплащане. Основният подход във всички предложения е месечната абонаментна такса.

Контракс излиза с напълно безплатно решение. Хипократ D Lite позволява на стоматолозите да поддържат точна информация за своите пациенти и всички извършени процедури и лечения.

Програмата дава възможност за водене на график на посещенията на пациентите, курс на лечение с множество посещения, стриктно следене на зъбен статус, зъбни повърхнини, зъботехническа лаборатория, склад за медикаменти и консумативи.

Хипократ D Lite е предназначена за стоматолози, които желаят да ползват компютъра си само за изготвяне на месечния отчет към НЗОК, без да внедрят здравно-информационна система за управление на всички бизнес процеси в стоматологичната практика.

Коментар