Пълноценeн уеб на нетбуци и телефони

Безкомпромисно браузване и пълноценно уеб изживяване на нетбуци, смартфони и смартбуци ще осигурят Nvidia и Adobe. Двете компании работят съвместно по проекта Open Screen Project, за да оптимизират и подобрят производителността на Flash Player 10.1.

За целта се разчита на видео и графичното ускорение на процесорите на Nvidia за широк спектър от мобилни устройства. Производители като HP, Lenovo, Samsung, Acer и Asus ще поддържат в новите си устройства Flash Player 10.1, очакван в бета версия преди края на годината, стана ясно на конференцията Adobe MAX.

Комбинацията между Nvidia графични процесори и Adobe Flash Player 10.1 дава възможност на производителите на устройства да осигурят безпроблемно използване на мултимедийни уеб приложения, интерактивно съдържание и видео с висока резолюция при значително намалено енергопотребление.

Иновативните и експресивни уеб сайтове разчитат на технологията Adobe Flash. Партньорството на Nvidia и Adobe прехвърля възможностите на един компютър в джобно устройство.

Нетбуците, базирани на Nvidia ION, вече са налични на пазара. Когато Flash Player 10.1 стане достъпен, те ще могат да се възползват от GPU-ускореното видео декодиране, за да осигурят комфортно ползване на флаш технологията, доскоро налично само за високия клас компютри.

Смартфоните и смартбуците с процесори Tegra, очаквани по-късно през тази година, също ще могат да ускоряват векторната графика и видеото.

Коментар