PayPal ще прехвърля криптовалута към други портфейли

PayPal обяви нови идеи за интегриране на криптовалутите в системата си
(снимка: CC0 Public Domain)

Платежната услуга PayPal планира да добави нови функции за извършване на транзакции с криптовалути. Ключовата промяна е възможността за прехвърляне на токени към други крипто-портфейли.

Новата функция ще позволи на потребителите на PayPal да прехвърлят само поддържани криптовалути – Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash и Litecoin, съобщи The Block. Списъкът с наличните външни услуги не е посочен, но разработчиците казват, че са включили борсови акаунти. Също така, с помощта на PayPal ще бъде възможно прехвърляне на криптовалута към други потребители.

„Добавянето на функционалност за изпращане и получаване на криптовалута е още една стъпка към по-приобщаваща и ефективна финансова система. Щастливи сме да свържем клиентите на PayPal с други портфейли и борси. През следващите месеци ще продължим да внедряваме нови услуги и продукти за криптовалута”, заяви Хосе Фернандес де Понте, старши вицепрезидент на компанията.

Иновацията е продължение на планираната стратегия на PayPal за интегриране на криптовалути в платежната система. През април главният изпълнителен директор на компанията Дан Шулман каза, че финансовият екип проучва възможността за разработване на стабилна монета (стейбълкойн), подкрепена от щатския долар.

Коментар