Водещите Counter – Strike отбори се събират на второто издание на MD Guns II

Елитът на българските Counter – Strike състезания ще се събере отново на второто издание на националния турнир MD Guns II (http://mdguns.info/). Събитието ще се проведе на 24 и 25 октомври в Интернет клуб The Net, София, Студентски град, бл. 40, вх.А, под мотото „Не на насилието по българските улици!“. Официални спонсори на MD Guns II са столичният телеком оператор Спиди Нет – Златен спонсор, разработчикът на геймърска периферия Logitech, компаниите за компютри и периферия Jar Computers и The Net, както и хостинг компанията Суперхостинг.БГ. Организатор е спортен клуб за електронни спортове MD Games (http://staypro.eu/).

„Като организатори на турнира, ние се обявяваме против проявите на насилие по българските улици и най-вече случаите на насилие сред децата. Убедени сме, че видеоигрите и тяхното развитие до електронни спортове могат да спомогнат повече млади хора да разберат, че да участваш в сбивания не ти придава мъжественост и има други начини да изразяваш себе си“ – посочва Стефан Падалски, председател на спортен клуб MD Games – „Същевременно една от целите ни е да се преборим със стереотипите по отношение на гейминга в нашето общество и да докажем, че повечето геймъри са интелигентни, работещи млади хора, много от които са висшисти и имат стабилни доходи. Аз лично познавам такива, които са доста начетени и дори обичат да ходят на театър.“

В рамките на турнира MD Guns II ще бъдат раздадени следните награди: Първо място – 500 лв. в пари, както и новата геймърска клавиатура Logitech G19. Второ място – геймърска мишка Logitech G9 и други предметни награди. Трето място – геймбордът Logitech G13 и други предметни награди. И тази година организаторите на турнира MD Guns II предвиждат една награда за дебютиращ отбор, която дава шанс дори и на младежите без опит в гейминг турнири да участват в разпределението на наградния фонд. Най-добрите дебютанти ще получат 100 лв. в пари, както и геймърска мишка Logitech G5. Всички парични награди ще бъдат изплатени не по-късно от седмица след приключването на турнира.

Цената за участие в MD Guns II е 50 лв. на отбор (10 лв. на играч), като отборите, записали се до 19 октомври, ще платят 40 лв. Предварителното записване може да стане в двата клуба на The Net – Студентски град, бл. 40, вх.А и Студентски град, бл. 55, вх. Г. Отборите от София, които желаят представител на MD Games да ги запише на избрано от тях място, могат да изпратят email на адрес ed@mdgames.net. Квотите са 32 отбора и ако тази бройка бъде попълнена, повече участници няма да бъдат записвани.

Коментар