Sigma Software отваря офис в Бургас

Бургас е поредният град, в който разработчикът Sigma Software отваря офис
(снимка: Sigma Software)

Шведско-украинската ИТ компания Sigma Software отваря първия си офис за разработка на софтуер в България, след като вече присъства с 30 офиса в 15 държави по света.

„В момента разширяваме присъствието си в европейските нововъзникващи технологични пазари. За нас е важно да се развиваме на места, където вече има прилични ИТ общности. Затова избрахме Бургас, който е един от най-големите градове в България”, сподели Кейт Стефанович, старши Event & PR мениджър в Sigma Software Group.

Към днешна дата Sigma Software има 6 служители, работещи в центъра на Бургас, и планира да разшири екипа си основно чрез наемане на местни технологични таланти.

Амбициите на компанията в България не се ограничават само до наемане на офис. Sigma Software планира да се превърне в главна част на българската технологична сцена, заявиха от фирмата. На 22 юни Sigma организира TechBuzz събитие за технологичната общност у нас на тема продуктов мениджмънт.

Sigma Software набляга на дистанционна работа и обслужва клиенти като AstraZeneca, Scania, SAS, Fortum, DanAds, Viaplay и др., интегрирайки над 20 продукта от своето портфолио.

Коментар