Топ процесорът AMD Threadripper PRO 5000 WX потегля към асемблаторите

Threadripper PRO 5000 WX скоро ще се появи в асемблираните системи
(снимка: AMD)

Новите процесори от серията Threadripper PRO 5000 WX ще са достъпни за водещите системни интегратори по света от юли 2022 г., съобщи AMD. Очаква се тези мощни чипове да станат налични и на пазара за „Направи си сам” компютри по-късно тази година.

Започвайки с процесорите Threadripper PRO 5000 WX, платформата Threadripper ще използва една-единствена „обща инфраструктура”, за да подкрепи по-добре общността на творци и професионалисти. Ще има един CPU чипсет и сокет и всеки процесор ще използва AMD Ryzen Threadripper PRO чип със 128 писти с поддръжка на PCIe Gen 4 и 8-канална поддръжка на RDIMM.

Определени дънни платки WRX80 от избрани ODM партньори ще поддържат овърклок на паметта и процесора за потребителите, които искат да увеличат производителността на работната си станция до възможния максимален предел, уточниха от AMD.

И накрая, Threadripper PRO 5000 WX-Series ще използва чипсет WRX80, така че клиентите със съществуваща дънна платка, базирана на WRX80, ще могат да надграждат до процесори Threadripper PRO 5000 WX-Series с актуализация на BIOS.

Коментар