Globul обяви над 2,88 милиона абонати

През първите девет месеца на 2006 г. Globul отчете 26% ръст на приходите си до почти 487 милиона лв. Печалбата на компанията достига 51,76 милиона лв. или с 21,6% повече от същия период на миналата година.
Нетната печалба на оператора за третото тримесечие на годината отбелязва известен спад до 22,1 милиона лв., поради по-високите амортизационни отчисления в резултат на инвестициите, направени през последните дванадесет месеца и по-високa ефективна данъчна тежест.
За деветте месеца от началото на 2006 г. броят на абонатите на Globul се е увеличил с общо 487 782 и достигна 2 881 499, обяви в официално съобщение операторът.
Globul е привлякъл рекордните 193 422 нови клиенти през третото тримесечие на годината. Около 47% от тях са предпочели абонаментните програми на компанията, което е рекордно постижение в нейната история, след като през второто тримесечие на 2006 г. същият показател надхвърли 35%.  
Независимо от значителния ръст на клиентската база, нивото на средния приход от един потребител на Globul се запазва на нива от приблизително 21 лв.
Операторът съобщава, че независимо от засилената конкуренция, поддържа своя пазарен дял от около 39%, като същевременно подобрява финансовите си показатели. Това се дължи на “сериозните инвестиции в повишаване качеството на предлаганите услуги, в разпознаваемостта на марката Globul и в разширяване на дистрибуторската мрежа на фирмата”, гласи информацията от мобилния оператор.

Коментар