Излезе решение за критичен бъг във Firefox

Mozilla пусна ъпдейти за свои продукти, които решават критични проблеми, свързани със сигурността. Става въпрос за уязвимости във версия 1.5 на браузъра Firefox, в приложението за електронна поща Thunderbird и в пакета SeaMonkey.
Откритият бъг в 1.5 не засяга новата версия 2.0 на Firefox, която беше пусната за свободен даунлоуд миналия месец. Според компаниите за сигурност Secunia и FrSirt, коментираните уязвимости във Firefox са от критична степен. Те съветват потребителите на проблемните продукти да направят ъпдейт с фиксираните версии.
Mozilla е установила няколко бъга в нейни продукти, които водят до срив на системата или позволяват тя да бъде контролирана от хакери. Други открити проблеми са наличието на дефект, който позволява изпълнение на зловреден JavaScript, и уязвимост, даваща възможност за фалшифициране на цифрови подписи.
Уязвимостите могат да бъдат използвани от зловредни хора, за да заобиколят ограниченията за сигурност, да провеждат атаки със скриптове и да установяват контрол на системите, посочват от Secunia.
Mozilla планира да поддържа Firefox 1.5 до октомври 2007, т.е. до една година след пускането на новата версия 2.0 на браузъра.

Коментар