YouTube с по милиард гледания на видео дневно

Повече от милиард на ден – толкова са посещенията на страницата YouTube и това наистина са посещения всеки един ден. Така поне заяви главният изпълнителен директор и съосновател Чад Хърли вчера, цитиран от Internet News.

Всъщност по неговите думи YouTube привлича по “доста над милиард преглеждания”, което бетонира позицията на сайта като най-посещаван и гледан портал за споделяне на видео. Хърли подчерта, че за екипа, създал портала, това е велик момент и той се дължи на всички фенове. Огромната част от съдържанието на YouTube е генерирана от неговите посетители.

Едновременно с шеметния растеж на посещенията на YouTube сайтът има и все по-голям проблем заради големите медийни компании, които напоследък често го съдят. Причината е качването на материали, защитени от авторското право. Google предусети голяма част от тези ядове, затова разработи технология, която да “сканира” за материали, които са обект на защита от авторското право. Все пак някои дела продъжават и в момента.

Освен това видео-порталът има проблем със способността си да остане доходоносен. Затова ИТ гигантът експериментира с различни форми на реклама във видео-материалите в YouTube, като се опитва да подтикне и потребителите да дадат своя принос в приходната част.

Коментар