A1 приема 120 младежи на стаж тази година

Стажантската инициатива на А1 подкрепя младите хора в началото на професионалния им път
(снимка: CC0 Pubic Domain)

Над 120 студенти от различни специалности ще се включат в стажантската инициатива на А1 България тази година. От старта на програмата през 2005 г. над 1200 стажанти са били част от нея, като 33% от тях са продължили професионалния си път на постоянна позиция в компанията.

По време на осемнадесетото издание на стажантската програма, само през месец юни 2022 г., 35 младежи придобиват практически знания и умения в бизнес среда, работейки по реални проекти. Те са студенти в различни специалности от Университета за национално и световно стопанство (УНСС), Софийския университет „Св. Климент Охридски”, Технически университет, Американския университет в България и др.

Подкрепа в началото на професионалния път

„Вече 18 години А1 развива и надгражда стажантската инициатива, с която подкрепя младите хора в началото на професионалния им път. Компанията ни е в един от най-динамичните сектори и портфолиото ни непрекъснато се разширява, затова и стажантските позиции, които предлагаме, са подходящи за студенти от почти всички специалности”, каза Миглена Узунова, старши директор „Човешки ресурси” и член на Лидерския екип на А1 България.

Компанията търси „отговорни, креативни, инициативни и проактивни млади хора, които са ориентирани към постигането на резултати и се стремят към развитие в конкретна професионална област”. „Приемаме за наша мисия да ги насърчаваме да се учат и развиват и колегите посвещават време и усилия да споделят с младите хора своя опит”, поясни Узунува.

Отворени позиции

А1 предлага възможности за стажове във всички направления на компанията, според проектите и нуждите на бизнеса. Най-много отворени стажантски позиции в момента има в сферата на ИТ, мрежа и услуги, финанси, маркетинг и административни направления. Всички възможности за стаж се обявяват на кариерната страница на компанията, а студентите могат да се запознаят с тях и на редица кариерни форуми, организирани в сътрудничество с университетите в страната.

Кандидатите, които желаят да се включат в стажантската инициатива на А1, могат да заявят своя интерес по всяко време на годината. След подаване на биография по някоя от отворените позиции, те преминават през интервю, на което могат да разкажат повече за професионалните си интереси и областите, в които се стремят да се развиват.

Възнаграждение и придобивки

За успешните кандидати продължителността на стажа е 3, 6 или 9 месеца. За приноса си те получават месечно възнаграждение и имат на разположение редица социални придобивки. Сред тях са възможности за обучения за технически и социални умения, както и достъп до платформа за онлайн обучения и вътрешния Клуб на знанието.

За срока на стажа А1 предоставя също служебна SIM карта и възможности за ползване на отстъпки за продукти и услуги на партньори на компанията. Пакетът от придобивки включва още автобусен транспорт до и от офиса, безплатен служебен охраняем паркинг, лекарски кабинет, фитнес център в централния офис.

Възможност за постоянна работа

След успешно завършване на стажантската програма участниците получават сертификат. Най-добре представилите се имат възможност да се присъединят към екипа на А1 на постоянна позиция. Статистиката сочи, че 33% от стажантите са започнали и професионалната си реализация в компанията.

Коментар