БАИТ е разтревожена за обществените поръчки

Зачестяват случаите на обявяване на обществени поръчки, които са в разрез със ЗОП и нормативната уредба, алармира Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ).

Във връзка с това Управителният съвет и комисията по Пазарна конкуренция към БАИТ организират работна среща на всички заинтересовани членове на асоциацията и ИКТ сектора.

Срещата ще протече под мотото „Десет години ЗОП и осем години законно опорочаване на поръчките”. На нея ще бъдат обсъдени позицията на БАИТ и механизмите за реакция в тези случаи с оглед максимална прозрачност и защита на интересите на бранша, съобщи изпълнителният директор Веселин Янков.

Работната среща ще се проведе в четвъртък, 15 октомври от 17 часа в Интер Експо Център.

За участие в срещата са поканени управители или членове на ръководствата на фирмите, които са подробно запознати с нормативната уредба и практиката по тръжните процедури, както и представители на основните браншови организации.

по темата: „БАИТ е разтревожена за обществените поръчки”

добавете коментар...

  1. wap

    много от търговете се преправят за фирми които членуват в БАИТ-много ме кефи народното творчество-за всяка простотия и измама в Бг-то има приказка.В този случай-крадеца вика -дръжте крадеца.

Коментар