Xiaomi 12 Lite – с тройна 108MP камера от студиен клас

Xiaomi 12 Lite идва с усъвършенстван дизайн и 108MP камера за студийни снимки
(снимка: Xiaomi)

Нов смартфон Xiaomi 12 Lite дебютира днес на световния пазар. Моделът, очакван у нас през август, идва с усъвършенстван дизайн, 108MP камера за снимки със студийно качество и иновативни функции, които ще грабнат младите потребители.

Xiaomi 12 Lite е тънък и лек смартфон, който приляга удобно в ръката – има дебелина само 7,29 мм и тегло от едва 173 грама. Задният капак е с матов цветен градиент, който се променя в зависимост от светлината. Цветът преминава и през плоските ръбове, придавайки изискан вид на устройството. На гърба на смартфона  са разположени три задни камери с метални пръстени за премиум усещане. Моделът ще се предлага на пазара в три цвята – Lite Green, Lite Pink и Black.

Xiaomi 12 Lite ще се предлага в три цвята – Lite Green, Lite Pink и Black
(снимка: Xiaomi)

Камери

Xiaomi 12 Lite впечатлява с тройната си камера от студийно ниво. Тя се състои от 108MP основна камера, базирана на голям HM2 сензор, 8MP ултраширокоъгълна камера и 2MP макро камера за заснемане на изображения с висока разделителна способност в детайли от всеки ъгъл. В комбинация с режимите „Eye tracking focus” и „Motion capture”, камерата дава по-добра яснота и качество на снимките, като отключва възможности за импровизации със снимки за корици на списания.

Предната 32MP предна камера разполага с GD2 сензор и автоматично фокусиране, което означава селфита с впечатляваща яснота и цвят. Разработен от Xiaomi алгоритъм използва оценка на дълбочината и портретно матиране за по-реалистичен боке ефект при селфита в портретен режим с автоматичен HDR. Два меки светодиода Xiaomi Selfie Glow, допълващи предната камера, улавят естествена красота с изключителни детайли във всички сценарии.

На гърба са разположени три камери с метални пръстени за премиум усещане
(снимка: Xiaomi)

Редица функции за изображения, налични в Xiaomi 12 Lite, допълват фотографиите и видеоклиповете в социалните мрежи. Една от тях е „Magic cutout” – професионален редактор, който автоматично идентифицира и очертава хора, котки и кучета за редактиране на изображения. Други интересни възможности са Vlog режимът с 19 шаблона за мигновено създаване на видеоблогове в различни стилове, AI кино с едно щракване и набор от лесни за използване кинематографични филтри.

Производителност и батерия

Xiaomi 12 Lite разчита на чипсет Snapdragon 778G за висока 5G производителност. Осемядрената SoC, направена по 6-нм технология, поддържа баланс между производителност и консумация на енергия. Многослойната система за охлаждане ефективно разсейва топлината, за да осигури гладко цялостно изживяване със смартфона.

Xiaomi 12 Lite е оборудван с батерия 4300 mAh и технология за турбо зареждане 67W
(снимка: Xiaomi)

Батерията на Xiaomi 12 Lite има капацитет 4300 mAh, който е достатъчен за целодневно използване на смартфона. Турбо зареждането 67W захранва батерията от 0 до до 100% само за 41 минути. Интелигентният алгоритъм за зареждане на Xiaomi AdaptiveCharge изучава навиците на потребителите, за да оптимизира стратегията за зареждане през нощта, така че устройството да бъде заредено напълно точно преди потребителят да се събуди.

Екран

Xiaomi 12 Lite разполага с комфортен 6,55-инчов AMOLED дисплей и поддържа HDR10+ и Dolby Vision. Дисплеят TrueColor е способен да показва 68 милиарда цвята, което означава, че потребителят ще вижда богати и точни цветове, когато разглежда фотоалбуми или модни каталози.

Комфортният 6,55-инчов AMOLED дисплей показва 68 милиарда цвята
(снимка: Xiaomi)

Екранът се опреснява с честота до 120Hz, която заедно с честотата на дискретизация при докосване от 240Hz осигурява по-плавно изживяване. Грижата за очите се допълва от режими Sunlight 3.0, Reading 3.0 и True Display, които спомагат за минимизиране на напрежението. Стерео високоговорители и Dolby Atmos пространствена аудио технология осигуряват потапящ звук.

Наличност и цена

Xiaomi 12 Lite ще се предлага на пазара в три цвята и в три варианта по отношение на паметта. Препоръчителните крайни цени са $399 за конфигурация 6GB/128GB, $449 за 8GB/128GB и $499 за 8GB/256GB. Смартфонът се очаква на българския пазар в средата на август.

Коментари по темата: „Xiaomi 12 Lite – с тройна 108MP камера от студиен клас”

добавете коментар...

  1. Бог

    Страхотен телефон.

Коментар