GEEKOM MiniAir 11 – компактен РС за ежедневните задачи

Мини компютрите запълват успешно нишата между настолните РС и лаптопите

Ако търсите евтин персонален компютър, който е лесно преносим и същевременно предлага всичко необходимо за пълноценна работа и забавление, не пропускайте да разгледате предложенията за т.нар. Mini PC. Това са леки и компактни компютри, които не са най-производителните на пазара, но все пак имат достатъчна изчислителна мощ за справяне с ежедневните делови и развлекателни приложения.

Новият GEEKOM MiniAir 11, предлаган сега на промоция в онлайн магазина GeekBuying за 234 евро (с купон за отстъпка 6M6ASSGV), е достъпен мини РС със съвременен хардуер, предварително инсталирана операционна система Windows 11 Pro, лек, компактен и с доста широк набор от интерфейси за свързване с периферни устройства. Несъмнено, това е модел, който заслужава специално внимание, предвид характеристиките си и изгодната цена.

GEEKOM MiniAir 11 е компактен, лек, с Intel процесор и много интерфейси

Първото впечатление от MiniAir 11 е елегантният и компактен дизайн – компютърчето прилича на популярните TV Box устройства и с малките си размери ще се впише на всяко бюро, дори когато мястото е силно ограничено. Една дискретна метална кутийка 117х112х34,2 мм с бронзово-сив цвят, която се побира в джоба за лесно пренасяне на различни места – може да се ползва навсякъде, стига да разполагате с монитор, клавиатура и мишка.

Под капака на MiniAir 11 производителят е вградил сравнително мощен хардуер за този тип компютри. Процесорът е 11-то поколение Intel Celeron N5095 с четири изчислителни ядра и графичен блок Intel UHD Graphics 605. Оперативната памет е 8GB двуканална DDR4 SODIMM с възможност за разширение до 32GB. Постоянната памет е представена от един SSD M.2 SATA/PCIe с капацитет 256GB, разширяем до 1TB.

На базата на MiniAir 11 можете да изградите пълноценна и ергономична РС конфигурация

Мини компютърът е оборудван с всичко необходимо за пълноценна работа. Той може да се свърже към външен монитор през HDMI или DisplayPort интерфейси, като в комплекта е включен HDMI кабел и адаптер Mini DisplayPort към HDMI. Връзката към мрежата може да бъде кабелна през гигабитовия Ethernet 1000Mbps LAN порт или безжична – през Intel Wi-Fi 5 модула. Наличен е и безжичен Bluetooth v4.0 интерфейс.

Освен това MiniAir 11 разполага с няколко порта USB, включително два USB 3.2 Gen1, един USB 3.2 Gen 2 и един USB-C. Предвидена са още слот за SD карти памет и Kensington заключване. Компютърът работи тихо, а ако свържете към него безжични мишка и клавиатура, ще получите една наистина ергономична конфигурация, без кабели по бюрото. Може да се монтира и на гърба на монитора с включените в комплекта VESA стойка и винтове.

MiniAir 11 е толкова компактен, че се побира дори в джоба за лесно пренасяне

Като голям плюс може да изтъкнем предварително инсталираната операционна система Windows 11 Pro, което е приятна изненада с оглед ниската цена на компютъра. RAM паметта е разширяема и ако 8GB не са достатъчни, можете да направите ъпрейд за още по-гладка работа на приложенията. Непретенциозни игри също ще вървят добре на този мини РС.

MiniAir 11 несъмнено е един от най-готините компактни РС, достъпни на пазара в момента. Компютърът има много приятен дизайн и се доставя с всички аксесоари за професионална работа и забавление, вкл. чантичка за пренасяне. Но най-хубавото е ниската цена, при положение, че конфигурацията е доста добра и включва Windows 11 Pro. Така че, ако търсите удобен и евтин компютър за работа, учене и развлечения, този модел е подходящ избор.

MiniAir 11 се свързва към външен монитор през HDMI или DisplayPort

Компактният мини РС може да се поръча тук: GEEKOM MiniAir 11 MiNi PC – на промоционална цена от EUR 234 с купон за отстъпка 6M6ASSGV и безплатна доставка от европейски склад на онлайн магазина GeekBuying.

Мартин Банков

Мартин Банков

Коментар