Poco X4 GT – смартфон за игри и забавления

Poco X4 GT е създаден да впечатли младите потребители
(снимка: Poco)

Нови модели смартфони Poco, млад бранд от екосистемата на Xiaomi, излизат на българския пазар. Poco X4 GT вече е в продажба, а до няколко седмици се очакват Poco C40, Poco F4 и смарт часовникът Poco Watch.

Poco X4 GT е смартфон за игри и забавления, който разчита на чипсет MediaTek Dimensity 8100, произведен по 5-нанометров технологичен процес на TSMC. Същевременно чипът поддържа ниска консумация на енергия и не прегрява, благодарение на охлаждащата система LiquidCool Technology 2.0.

За първи път Poco X4 GT използва иновативния LCD True Display в съотношение 20,5:9, който прави устройството удобно и лесно за хващане. Цветовата температура на дисплея се регулира в зависимост от светлината на околната среда за по-удобно гледане.

Тройната основна камера на Poco X4 GT улавя и близките, и далечните детайли
(снимка: Poco)

Освен това Poco X4 GT позволява намаляване на вредната синя светлина на ниво хардуер с до 30%. Екранът на този нов смартфон е способен да покаже един милиард цвята и поддържа широка цветова гама DCI-P3 за по-силни контрасти и по-богати детайли.

Батерията с респектиращ капацитет от 5080 mAh поддържа 67W турбо зареждане – може да се зареди от 0% до 100% само за 46 минути, до 25% за 6 минути и до 85% за 30 минути, по данни на производителя.

Собствениците на Poco X4 GT могат да се забавляват с игри в продължение на 90 минути само с 10 минути зареждане, възползвайки се от технологията Middle Middle Tab (MMT).

Poco X4 GT се предлага на българския пазар във варианти 8GB/128GB и 8GB/256GB
(снимка: Poco)

Освен с тройна задна камера, Poco X4 GT е оборудван със стерео говорители Dolby Atmos и интересни функции, които отключват творческия потенциал. Тройната камера – 64MP основна, 8MP ултраширока и 2MP макро – улавя всеки детайл наблизо или надалеч, а за висококачествени селфита е предвидена 16-мегапикселова предна камера.

Новият Poco X4 GT е наличен на българския пазар във варианти 8GB/128GB за 879 лв. и 8GB/256GB за 949 лв.

Коментар