Български интегратор предлага един от най-мощните сървъри в света

Сървърът има 192 процесорни ядра, които могат да обработват до 384 нишки едновременно
(снимка: ADSYS)

Доставчикът на сървъри и системи за съхранение на данни ADSYS предложи на пазара уникална система, чийто бройки дори в световен мащаб не са много. Става дума за супер мощен 8-процесорен сървър, използващ за основа модела SuperServer 7089P-TR4T на Supermicro.

За комплектоване на сървъра са използвани 8 процесора Intel Xeon Platinum 8260  – всеки с по 24 ядра и 48 нишки и максимална честота от 3,90 GHz. Така сървърът разполага с общо 192 процесорни ядра, които могат да обработват до 384 нишки едновременно.

Системата е снабдена с 48 модула по 32 GB оперативна памет или общо 1536 GB (1,5 TB) RAM като връзката с всеки процесор е 6-канална. За захранване на мощния сървър се използват 5x1600W (N+2) резервирани блока, Titanium Level (96%).

Супер мощният сървър разполага с 8 процесора Intel Xeon Platinum 8260 
(снимка: ADSYS)

Подобна машина може да се използва и за най-натоварващите приложения като ERP, виртуализация, развойна и научна дейност и изпълнение на бази данни в паметта, поясниха от системния интегратор.

„Конфигурирането и доставката на сървър от такъв клас е истинска гордост за всеки интегратор и безспорно доказва опита и капацитета на ADSYS да предлага на клиентите най-модерната техника в мащаба, от който се нуждаят”, каза Николай Вачев, управител на ADSYS.

Машината на ADSYS се справя и с най-натоварващи приложения като ERP и виртуализация
(снимка: ADSYS)

Компанията е 100% българска, с над 20-годишен опит в предлагането на сървъри и решения за съхранение на данни. ADSYS е сред основните партньори на Supermicro в страната и ексклузивен дистрибутор на Inspur (доставчик номер 2 в света на сървъри) и Synology (доставчик на NAS устройства за дома, малкия и среден бизнес).

Коментари по темата: „Български интегратор предлага един от най-мощните сървъри в света”

добавете коментар...

  1. Илиев

    Вероятно са толкова скъпи,като цени,че са “непродаваеми”!

  2. :o)

    Само уважение за АДСИС и Перси – две фирми, които успяха да останат встрани от блатото на “Българската ИТ реалност” 🙂

  3. Blah

    към ej20: корекцията вече е направена, и в оригинала пишеше MB, ама кой да чете…

  4. ej20

    няма корекция ! Подсказка : 1024

  5. Blah

    48 модула по 32 GB оперативна памет или общо 1536 _MB_ – май трябва лека корекция тука 😉

Коментар