DataArt откри развоен център във Варна

„Варна се превръща във важен център на ИТ индустрията ни”, заяви Милен Маринов
(снимка: DataArt)

Софтуерната компания DataArt откри във Варна своя втори развоен център на територията на България. Компанията стъпи на пазара у нас през 2016 г. с представителство в София, а сега разширява дейността си и в морската ни столица.

До края на годината във варненския офис ще бъдат наети 50 служители, а процесът по наемане ще продължи активно и през 2023 г., съобщиха от компанията. В момента DataArt търси софтуерни разработчици, QA мениджъри, мениджъри на проекти, бизнес анализатори и други специалисти.

Новият развоен център на DataArt ще се фокусира върху разработка на софтуерни решения за клиенти от различни индустрии, но най-вече за сектора на търговията и финансите. Приоритети за компанията ще бъдат също работата с университети и участията в образователни инициативи.

Варненското подразделение на DataArt се оглавява от Милен Маринов, мениджър с над 15 години опит в оперативното ръководство и бизнес развитието в големи международни компании, сред които Sheraton, NCL, Holland America, Viking Cruises и др.

Офисът на DataArt във Варна ще привлече 50 софтуерни специалисти до края на годината
(снимка: DataArt)

„Това, че високотехнологична компания като DataArt реши да инвестира в отварянето на развоен център във Варна е само още едно доказателство, че морската ни столица се превръща във важен център на ИТ индустрията у нас, който тепърва ще разгръща своя потенциал”, заяви Милен Маринов.

Разширяването на дейността на DataArt в България е част от глобалната политика на компанията за географска диверсификация и стратегия за създаване на силен глобален екип. Компанията е основана преди 25 години и вече има над 6000 служители, позиционирани в офиси и развойни центрове във Великобритания, САЩ, Аржентина, Полша, ОАЕ, България, Армения, Сърбия, Украйна, Грузия и др.

Коментар