MWC събитията са създали над 140 хил. работни места в Барселона

Барселона се е обогатила с близо 270 млн. евро благодарение на домакинството на Световния мобилен конгрес тази година (снимка: CC0 Public Domain)

Браншовата организация GSMA приветства въздействието на MWC 2022 върху Барселона, като обяви, че събитието е надхвърлило прогнозите, генерирайки 267 милиона евро за икономиката на града и създавайки 7100 работни места на непълно работно време.

Асоциацията на мобилната индустрия разкри цифрите на съвместна пресконференция, за да очертае разширяването на партньорството с Барселона, според което градът ще остане дом на събитието поне до 2030 г.

Изпълнителният директор на GSMA Джон Хофман заяви, че GSMA е очаквала събитието да генерира 240 милиона евро и около 6700 работни места на непълно работно време. Той определи като „радостно“ откритието, че изложението е надминало собствените си прогнози.

Като цяло поредицата от събития MWC е генерирала 5,4 милиарда евро и е създала 141 000 работни места на непълно работно време за икономиката на Барселона от 2006 година, когато се проведе за първи път там.

Асоциацията е „горда“, че MWC се провежда в сърцето на Барселона. „Нямам търпение да приветствам мобилната екосистема на следващото издание през февруари 2023 година“, заяви генералният директор на GSMA – Матс Гранрид. По план MWC Barcelona 2023 ще се проведе от 27 февруари до 3 март.

Коментар