Lifebook P3110 – секси дизайн и енергоспестяване

 


Fujitsu обяви новия LIFBOOK P3110 – секси, ултра-тънък, стилен ноутбук, екипиран с всичко, нужно за работа в движение. Създателите му са категорични, че той носи в себе си отлично съотношение между стил и производителност. Отличава се с широк екран, но е лек и удобен за носене. Батерията му работи дълго, отчасти благодарение на енергийно ефективния LED дисплей, който е и удобен за работа на открито.
Дизайн
LIFEBOOK P3110 изглежда действително много секси. Външният му вид грабва погледа с полиран и лъскав, устойчив на надраскване лак. Цветовете са черно, рубинено червено или сребристо.
Моделът тежи 1,6 кг., което е наистина добро тегло за ежедневно и дълго носене на машината. В същото време екранът с висока резолюция е с диагонал 11,6 инча – 29,5 сантиметра, и е с пропорции 16:9. такъв формат е удобен и за стандартен изглед, и за оригиналния DVD формат.
 
Енергийна ефективност
Моделът е конструиран от екологично чисти компоненти. Нисковолтовият Intel процесор допълва тези усилия на Fujitsu да създава “зелени” технологии и посреща търсенията на онези потребители, които предпочитат енергийно ефективните решения. Дисплеят също пести енергия: базиран на LED технологията, той увеличава продължителността на автономната работа (на батерия) и помага за покриването на енергийния клас ENERGY STAR 5.0. Продължителността на работа на батерии достига до 6 часа за максимално удобство на пътуващите, на които може да се наложи да работят при отсъствието на електрозахранване.
Свързаност
Повечето качествени ноутбуци днес разполагат с достатъчно възможности за свързване с различни мрежи и LIFEBOOK P3110 не прави изключение. WLAN, Bluetooth и вграден 3G/UMTS модул осигуряват постоянна връзка към света, като интегрираният Bluetooth безжично синхронизира данните между LIFEBOOK и различните джобни устройства. Звукът и картината също са налице, вградени в ноутбука: 1.3-мегапикселова камера плюс микрофон правят машинката удобна за видео-конферентни разговори.
Наличност
LIFEBOOK P3110 (рубиненочервен, без 3G/UMTS) ще бъде достъпенв EMEA от 9 ноември 2009. Черните и сребристите модели с 3G/UMTS пък ще са налични от 23 ноември, съобщиха от местния офис на Fujitsu.
 
Спецификациите на модела можете да прочетете тук.

Коментар