Globul предупреди за опити за измами

Във връзка със зачестилите случаи, в които неизвестни лица предлагат регистрация на предплатени SIM-карти по домовете срещу такса, Globul заявява, че операторът не предлага такава услуга и във всички случаи става дума за опит за измама.

Потребителите не бива да предоставят на такива лица свои лични данни или да заплащат каквато и да е била сума за регистрация на предплатена карта. Компанията призовава своите клиенти незабавно да информират за подобни опити за измама органите на полицията.

Потребителите на предплатените мобилни услуги на Globul трябва да регистрират картите си до края на годината, припомни операторът. Това може да стане в магазин от търговската мрежа на Globul или официалните му партньори.

Регистрацията на предплатени SIM-карти се извършва съгласно Закона за електронните съобщения и решение на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС).

Услугата е напълно безплатна. Достатъчно е потребителите да представят в магазин на Globul или официалните му партньори документ за самоличност. Възможна е регистрация и чрез нотариално заверено пълномощно.

Коментар