Центрове за данни и HR “базар” на CeBIT 2010

Центърът за данни и своеобразен “базар” за работа и кариера ще са две от новите и най-актуални събития на предстоящото изложение CeBIT 2010 в Хановер, Германия. Панаирът за информационни технологии ще се проведе от 2 до 6 март догодина.

Центърът за данни е нова инициатива на CeBIT. Докато през последните години фокусът върху тази тема беше свързан предимно с централизирането на ИТ, сега вниманието се насочва към оптимизирането на фирмените ИТ.

Наблягайки на произтичащите от това въпроси и предизвикателства, организаторите на CeBIT – Deutsche Messe и списанието Network Computing са обединили усилия, за да започнат този дебат. Основните теми включват окабеляване и инфраструктура, сигурност, енергийно осигуряване, управляеми услуги.

Базарът” за работа и кариера ще е сборен пункт на HR специалистите от ИТ индустрията. Събирайки на едно място ИТ професионалисти с отлични умения и потенциални работодатели, “CeBIT Job & Career Market” в зала 5 ще бъде мястото, на което ИТ компаниите могат да потърсят квалифицани експерти за свободните си позиции, а желаещите да открият ново кариерно предизвикателство – да се огледат за нови възможности за реализация.

Изложбената програма на CeBIT 2010 вече е публикувана на сайта на най-голямото европейско изложение за информационни технологии – cebit.de, съобщиха още организаторите. Програмата на CeBIT представя систематизиран преглед на изложбените категории, темите и събитията. Те ще са включени в четирите основни потока на изложението: Бизнес ИТ, ИКТ инфраструктура, ИКТ на бъдещето и CeBIT конференции. Заедно с програмата е публикувана и план-схема на изложбените зали плюс данни за специалните мероприятия на CeBIT.

Атракция на изложението ще бъде CeBIT маратонът – състезание по бързо бягане из залите, пълни с хай-тек продукти. Стартовият изстрел за надпреварата ще гръмне на 4 март в зала 18 и ще превърне CeBIT в терен на невиждано спортно събитие: бегачите ще могат да се състезават на разстояния до 21 километра, използвайки 3,5-километрова писта, която минава през залите на CeBIT и външните щандове. Всички изложители и посетители могат да участват в бягането.

Паралелно с това ще се проведе и щафетно бягане “Свързаните светове”, на което изложители и техните партньорски компании, доставчици и потребители могат да се обединят и докажат способностите си за екипна работа.

Коментар