Nokia вгради слушалки в (не)обикновен телефон

Nokia 5710 XpressAudio е необикновен функционален телефон с вградени безжични слушалки
(снимка: HMD Global)

Нов тип обикновен телефон с бутони, или т.нар. функционален телефон, идва с вградени безжични слушалки, поддръжка на 4G мрежи и VoLTE разговори. Моделът Nokia 5710 XpressAudio вече е достъпен и на българския пазар, съобщиха от HMD Global – компанията, която държи правата и доставя устройствата с легендарния бранд.

Nokia 5710 XpressAudio е наследник на серията XpressMusic. Моделът се предлага с подвижни безжични слушалки, които се съхраняват и зареждат в самия телефон. Иновативният дизайн е съчетан с високоговорители, бутони за управление на звука, слот за допълнителна карта памет и голяма батерия.



„Той взема това, което хората харесваха в Nokia 5310, и го прави още по-добро чрез интегриране на безжични слушалки, увеличаване на батерията, разполагане на специални бутони за аудио контрол и осигуряване на 4G връзка – толкова необходима за любителите на музиката и милионите хора по света, които разчитат на функционални телефони за ежедневна комуникация и преживяват бързото изместване на 2G и 3G мрежите от 4G”, каза за новия продукт Адам Фъргюсън от HMD Global.

Специалните музикални бутони правят възпроизвеждането лесно, вграденият MP3 плейър съхранява хиляди песни, а в допълнение притежателите на Nokia 5710 XpressAudio имат и безжичното FM радио. Когато не се използват, подвижните безжични слушалки се намират под елегантен плъзгач на гърба на телефона. Те са съвместими и със смартфоните.

Когато не се използват, слушалките са скрити под елегантен плъзгач на гърба на телефона
(снимка: HMD Global)

Голямата батерия от 1450 mAh осигурява часове време за разговори и възпроизвеждане и издържа седмици в режим на готовност. Качеството на разговорите се постига с подтискане на шума от околната среда и с поддръжка на технология VoLTE, така че гласът да се чува ясно дори в шумна среда.

Nokia 5710 XpressAudio се предлага на пазара у нас в корпус със заоблени контури и цветова комбинация черно-червено на препоръчителна цена 159,99 лева.

Коментар