3 фирми влизат в търга за административен регистър

Трима кандидати внесоха документи за участие в търга за разработка на информационна система за поддръжка на нов уеб базиран административен регистър. Това са фирмите „НИТ – Нови Интернет Технологии” ООД, „Верео Текнолоджикс” ЕООД и „БГ Уеб Софт” ЕООД.

Предстои комисията да разгледа документите на кандидатите и да прецени дали отговарят на посочените изисквания, за да бъдат допуснати до следващия етап на процедурата – отварянето на ценовите оферти.
При класирането на допуснатите кандидати цената ще е определящ критерий с тежест 60%, останалите 40% от оценката са за техническите показатели.
Ударението при разработване на системата е поставено върху функционалността й, като е предоставена достатъчно свобода за техническата реализация на поставените изисквания, посочват от Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР).
Административният регистър ще представлява единна електронна система от база данни, която ще събере досега съществуващите регистри, свързани с администрацията, на принципа „под един покрив". Базата данни ще се поддържа от МДААР и ще бъде актуализирана чрез редовно предоставяна информация от страна на всички административни структури.
Информационният масив ще бъде използван за анализи на състоянието на администрацията. До него свободен достъп ще имат и гражданите, и бизнеса. Те ще получават информация в реално време за всичко, свързано с държавната администрация, с регулаторните режими и административните услуги, с незаетите длъжности в администрацията и обявленията за конкурси.
Системата трябва да стартира в края на 2007 г., като преди това ще има тестов и обучаващ период за работа със софтуера.

Коментар