Пазарът на криптовалути падна под 1 трилион долара

Рисковите активи, които включват криптовалута, са под силен натиск от няколко фактора
(снимка: CC0 Public Domain)

Биткойн възобнови тенденцията на спад тази седмица, губейки 6% от стойността си. През последните 24 часа капитализацията на пазара на криптовалути намаля приблизително в същата степен, като отново слезе под границата от 1 трилион долара.

Повишаването на лихвените проценти от Федералния резерв на САЩ и съответното увеличение на цената на кредитните ресурси оказват силен натиск върху рисковите активи, които включват криптовалута, отбелязва Блумбърг.

По-специално, биткойн продължава да се движи към минимума от $17 600, който беше достигнат през юни след поредица от фалити на крипто-кредитори и хедж фондове, специализирани в криптовалута.

„Макроикономическият наратив е много трудно да бъде пренебрегнат и ще бъде фактор за рисковите активи”, коментира Кевин Лу, ръководител на инвестиционния анализ в IDEG Asset Management Ltd. Според него, ситуацията, когато биткойн беше под границата от 20 000 долара, се е случвала и преди, и дори е възможно стойността на виртуалната монета да падне малко по-ниско.



В същото време анализаторите остават оптимисти за предстоящото надграждане на мрежата на етериум, което някои експерти се надяват да привлече инвестиционни потоци към тази криптовалута и други цифрови активи.

„Биткойн струваше 3000 долара през първата „криптовалутна зима” и ако оценявате от минимум до минимум, тенденцията е, че се движим нагоре в дългосрочен план”, заключи Лу.

Коментари по темата: „Пазарът на криптовалути падна под 1 трилион долара”

добавете коментар...

  1. Йордан

    Няма страшно. Догодина ще е няколко стотин хиляди трилиона.

Коментар