Киносалоните вещаят успех за 3-D вкъщи

Феновете се тълпят да гледат тримерно кино благодарение на филми като “Облачно с кюфтета”. Кинослоните са пълни, но дали това няма да е факт само тази година? Скоро новите 3-D телевизори ще могат да ни накарат дори и у дома си да се чувстваме сякаш спагетите валят наоколо – просто докато си седим на дивана, пише Асошиейтед Прес.

Очаква се през следващата година някои големи производители на електроника като Sony и Panasonic да представят свои модели 3-D телевизори с висока резолюция – при това за масовия пазар. Е, на мераклиите за домашно преживяване все още ще е необходимо да носят специални очила.

Факт е, че Sony вече е готова с 360-градусов тримерен екран и тази седмица го показва на изложение в Токио. Това е едно от прототипните  устройства, които стават факт скоро след като изложението за потребиттелска електроника IFA дебело "наблегна" на триизмерните диспплеи. 

Първоначалната цена на тези устройства навярно ще бъде висока – около 20 процента повече в сравение с нормалните ТВ модели от същия размер. Цената обаче постепенно ще спада през следващите години.

В зависимост от вариациите на цените 3-D телевиорите ще напълнят между 28 и 46 милиона домове по света до 2013 година, прогнозира Алфред Пур, анализатор от GigaOM Pro. Той смята, че само през идната година по света ще бъдат продадени около 2,5 милиона тримерни телевизора.

Коментар