Indesit Company участва в ключово изложение за устойчиво развитие

26 октомври, 2009 – Indesit Company е избрана да участва в поредното издание на изложението за устойчиво развитие “Italian Design for Sustainability”, организирано от Министерството на околната среда и защита на териториите и водите в Италия. Идеята на събитието, което този път се провежда в Римини от 22 октомври до 2 ноември, е да покаже потенциала на италианските компании за приноса им за опазването на околната среда с иновационни технологии и дизайн.

Този път Indesit Company участва с четири свои продукта. Два от тях – хладилникът с четири врати Quadrio и пералнята Moon – участваха и на предишното издание на изложението, което се проведе през април тази година. Другите два продукта са пералнята Aqualtis със система за автоматично дозиране на препаратите и фурната Openspace.  

Пералнята Aqualtis разполага със система, която автоматично определя дозата на използваните течен перилен препарат и омекотител. Системата разполага с контейнери за течен перилен прапарат (5.5 литра) и омекотител (3.5 литра), като  по този начин се намалява количеството на изхвърлените вредни вещества в природата от опаковки и предозиране на препарати.    

Фурната Openspace, която е с най-голям капацитет на пазара, разполага с топлинно-изолиращ разделител, който превръща вътрешността в две независими фурни. Те могат да се използват заедно и отделно, като по този начин се оптимизира потреблението на електроенергия.

Всички продукти, участващи в изложението, са със зелен отличителен знак – Ecotech. Това е най-новата екологична инициатива на Indesit Company, чиято цел е да помогне на потребителите да се грижат за своя дом. Всяка година една трета от инвестициите на Indesit Company се заделят за проучване и развитие на нови технологии. 

Коментар