D-Link пусна ново Wireless N устройство за достъп

София, 26 октомври, 2009 – D-Link, доставчик на цялостни мрежови решения за корпоративния сектор, малкия и средния бизнес, както и за крайни потребители, обяви появата на новото устройство за достъп с отворен код DAP-1360. Решението е разработено от компанията специално с идеята да отговаря на всички специфични изисквания на малкия бизнес и домашния офис.

DAP-1360 може да бъде използван от потребителите в няколко различни приложни режима, което позволява създаване или разширяване на безжичната мрежа и превръщането и в изключително гъвкава платформа с разнообразни функционалности.

В зависимост от инсталацията устройството може да бъде използвано като точка за достъп, бридж, бридж с точка за достъп, клиентско устройство или за повтаряне на сигнала. В допълнение на тези възможности е осигурена и поддръжката на два WISP (Wireless ISP) режима, което позволява няколко домакинства да споделят по безжичен път една и съща връзка към Интернет без нуждата от инсталирането на допълнителни маршрутизатори.

Разработчиците на приложения с отворен код могат да добавят нови функционалности към DAP-1360 благодарение на факта, че устройството е базирано на Linux платформа. Решението може да бъде усъвършенствано с инсталирането на обновен фърмуеър, базиран на доставяния по заявка кит за софтуерни разработки. Това позволява на програмистите да използват максимално наличните 2MB флаш  и 16MB SDRAM памет и да включат желаните от тях допълнителни характеристики.

„DAP-1360 е мощно и гъвкаво решение за домашния офис или малкия бизнес като предоставя възможност за добавяне на високоскоростна безжична връзка към наличната мрежа.”, коментира Осберт Онг, ръководител отдел „Продуктов мениджмънт” в D-Link Европа.. „Интеграцията на седем различни приложни режима и платформата с отворен код гарантират на нашите потребители възможността за  максимално използване на капацитета на това устройсто, когато и където съответната функционалност е необходима. Появата на решението на пазара демонстрира стремежа на D-Link към удовлетворяване на непрекъснато променящите се изисквания на потребителя към възможностите на мрежите.”

Сред ключовите характеристики на DAP-1360 е топ сигурността, гарантираща защитен достъп на потребителите до мрежата по всяко време. Поддържа се 64/128-битово WEP и WPA/WPA2 криптиране за максимална сигурност на информацията в безжичната мрежа. Устройството предлага и възможността за лесни WPS настройки чрез натискането на един единствен бутон.

DAP-1360 позволява филтриране по MAC адрес и изключване на SSID функцията за излъчване с цел ограничаване на нежелания достъп до домашната или офис мрежа. Устройството се инсталира и настройва лесно от потребителя благодарение на идващия с него D-Link Click‘n Connect Setup Wizard, достъпен на 18 езика.

Коментар