Новости от ИТ и фото техниката на ИКТ Експо

Изложение за информационни и комуникационни технологии, системи за печат и изображения и разнообразен софтуер ще отвори врати на 28 октомври (сряда) 2009 г. от 10.00 часа в Интер Експо Център-София. Огромните зали на центъра ще подслонят едновременно специализираната изложба “ИКТ Eкспо”, PC World софтуерно изложение и специализираната изложба EXPO PRINT & IMAGING. Изложенията продължават до 31 октомври т.г.

ИКТ ЕКСПО” е част от първите по рода си “Дни на информационните и комуникационните технологии” 2009. Семинарна програма към тях стартира същия ден от 11.00 часа. Форумът е организиран от Агенция Булгарреклама с участието на технологичните организации БАСКОМ — асоциация на софтуерните фирми у нас, АСТЕЛ — асоциация на телекомите, СЕК — Сдружение за електронни комуникации, ИКТ Клъстер, Българската асоциация за ИТ и издателството Ай Си Ти Медиа.

Акцентът в дискусиите е предимно B2B. Държавни политики и стратегии в сферата на ИКТ“ е заглавието на първия панел. Вторият е наречен “Публично-частното партньорство – инструмент за сътрудничество между ИКТ бизнеса и държавната администрация”.

На 29 октомври 2009 г. ще се дискутират перспективите, възможностите и предизвикателствата пред ИКТ бизнеса и неговите потребители в условията на криза на семинар “ИКТ – накъде след кризата. На 30 октомври 2009 г. професионалната аудитория ще дискутира актуални въпроси на тема “Цифровизация на радио и телевизионно разпръскване”. Същия ден ще се проведе и Национална конференция “Информационните технологии за новото образование”, на която ще бъде представена политиката на правителството и МОНМ за модернизиране на образованието с въвеждане на ИКТ.

Паралелно с ИКТ Експо ще върви и деветото поред издание на EXPO PRINT & IMAGING – модерни цифрови технологии, нови модели машини и материали в областта на дизайна, фотографията, печата, рекламата и визуалните комуникации. Във фокуса на изложението са редица нововъведения и полезни оферти за фотографския бизнес. Български и чуждестранни компании предлагат на фотолюбители или утвърдени фотографи, на настоящи или бъдещи участници във фотопленери и фотоконкурси специализирани софтуерни и технически решения от различни ракурси на фотографията.

Освен с изложените фирмени новости EXPO PRINT & IMAGING ще бъде интересно и полезно за посетителите с планираните семинари, уъркшопове, фото и арт изложби. Особена атмосфера ще създаде изложбата от компютърно генериран дизайн “Магнетично” на проф. Божидар Йонов, която ще бъде официално открита през първия ден на изложението. Известни фотографи преподаватели от катедра «Кино, реклама и шоубизнес» на НБУ ще изнасят лекции пред студенти и фотолюбители всеки ден от 10.00 до 14.00 часа.

Посетителите – късметлии в томболата с анкетни карти ще спечелят чанти КАТА за фотоапарати, видеокамери и телефони, чанти NATIONAL GEOGRAPHIC, стативи MANFROTTO, фотоалбуми PANODIA и много други.

На PC World софтуерното изложение пък ще се представят сървърни решения, компоненти за асемблиране на компютри, мрежови решения, телекомуникационна техника, мултимедийни продукти, софтуерни продукти за управление на бизнеса и за информационна сигурност, новости от български софтуерни разработчици.

Изложбите са отворени за посетители от 28 до 30 октомври от 10 до 18 часа, на 31 октомври – до 16 часа.

Коментар