Отличиха А1 като най-добър работодател в телекомуникациите

Екипът на A1 България наброява 3600 души – те работят в среда, която благоприятства професионалното им развитие (снимка: A1 България)

А1 България e победителят в наградите за най-добър работодател „Career Show Awards 2022” в категория „Телекомуникации”. Конкурсът отличава най-добрите практики в привличането, задържането и развитието на служителите, оценявани от жури от експерти и професионалисти от бизнеса, неправителствените организации и медиите.

Компанията получава висока оценка по всеки от трите ключови критерия – „Култура и ценности”, „Креативност и иновативност” и „Резултати и ангажираност”, което се дължи на цялостната стратегия на телекома за обучение, развитие и признание на служителите, поддържане на благоприятна работна среда и позитивна корпоративна култура.

„Добрият работодател има добър екип. Затова смятам, че отличието е резултат от усилията на всеки от нашите 3600 служители. Средата в нашата компания дава възможност на талантите да учат, да се развиват професионално, да изграждат ефективни екипи, да успяват”, коментира наградата Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси” и член на Лидерския екип на А1 България.

Тя подчерта, че А1 инвестира в многообразни програми за обучение, сертификация и професионално развитие, за да бъде „най-доброто място за работа на топ специалистите у нас”. „Подкрепяме младите хора и създаваме реални възможности за кариера в компанията. Работим в модерен офис, имаме гъвкави условия на труд и се грижим за цялостното благополучие на хората. Радвам се, че това се оценява както от нашите служители, така и от независими експерти”.



Career Show Awards са ежегодни награди, които отличават водещи практики в управлението на човешките ресурси и работодателската марка. Резултатите от процесите и практиките в компаниите са наистина забележителни, сподели Симона Харизанова, съосновател на Career Show.