iPhone 14 кацна в магазините на А1 България

Новият iPhone 14 вече е достъпен, включително на български език, в магазините на A1 България (снимка: Мария Малцева / TechNews.bg)

От днес новите смартфони iPhone 14, 14 Pro и 14 Pro Max са налични в магазините на A1 България. Достъпни са всички версии и всички цветове, обявени от Apple, подчертаха от телекома.

Устройствата се предлагат в комплект с оригинално 20W зарядно устройство на Apple, тъй като компанията е установила, че потребителите ценят наличието на аксесоара. iPhone 14 Plus ще се появи в магазинната мрежа на 7 октомври, обяви още A1.

Всички модели са налични и на български език. Бързата поява на устройствата в търговската мрежа на A1 се дължи на факта, че тази година страната ни попадна в т.нар. първо ниво държави, поясниха от оператора.

Има основание да се очаква, че интересът към новите серии на iPhone ще е най-голям към моделите Pro и Pro Max. Такава тенденция е наблюдавана при дебюта на серията iPhone 13, коментираха от А1. Обяснението е, че първите купувачи на новите модели на Apple обикновено са хора с афинитет към технологиите, нямащи търпение да вземат най-доброто на пазара.

Фамилията iPhone 14 идва с някои забележителни подобрения, сред които уникалният „динамичен остров“ на дисплея, усъвършенстваната камера и функцията за повикване на спешна помощ при катастрофа.

Цените на новите модели iPhone, предлагани в търговската мрежа на А1 България (снимка: Мария Малцева / TechNews.bg)

У нас A1 е дългогодишен партньор на Apple с успешни продажби на всички модели телефони, таблети iPad и носими аксесоари Air Pods. Налице е постоянен ръст в продажбите и интерес от клиентите, посочиха от фирмата.

Air Pods се харесват много и вече са незаменима част от ежедневието на повечето хора, които използват модерните технологии. Самият iPhone се радва на 20% ръст в продажбите за периода 2021/2022 година (до септември). Статистиката показва, че най-голям дял от продажбите се пада на iPhone 13 (40%) и iPhone 13 Pro (31%).



Моделът iPhone 13 mini е отчел 11% от реализираните продажби досега, т.е. най-малък дял. Това е в крак със световната тенденция и не е странно, че Apple е решила да се откаже от въпросната версия, коментираха от A1. Така или иначе iPhone е един от трите най-продавани модела телефони в магазините на оператора.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментари по темата: „iPhone 14 кацна в магазините на А1 България”

добавете коментар...

  1. IM-DrtiйУАЙТМЕН!

    IT just arrived, just like M., from the fine nice warm & very beautiful Black SEA-coast after 3 wks perfect stay there. So what! – както точно и своевременно го обрисуваха The METALLiCA!!

  2. IM-DrtiйУАЙТМЕН!

    I’m still NOT CRAZY…&… OUT of MiND, Sorry. My lil bit CN-SmartPh. just runs over & rides down IT – completely, and therefore I’M really fully satisfied, coz I’m shurely NOT joking, Oh YEAh!! That’s what happens, when U made the right choice, i.e. far far AWAY fr. BGN 2’1 K upto 2’7 K, that means so MUCH MONEY LOST!!! /горе-долу почти 1/2 кола лишние паре хвърлени на ветъро!!!/

Коментар