Gartner стъпва на българския пазар за ИТ анализи

Gartner, една от най-големите глобални анализатоски агенции в сферата на информационните технологии, стъпи в България. Calisto d.o.o., изключителен дистрибутор на Gartner за адриатическия регион, обяви откриването на Calisto Adriatic с централен офис в София.

За управляващ директор на офиса у нас е назначен Александър Захариев. Той бе представен тази сутрин по време на форума "Gartner Executive Event", в който участва и вицепрезидентът на корпорацията Анди Кайт.

Един от първите клиенти на Gartner в България e Unicredit Bulbank, стана ясно на семинара.

У нас има много митове, с които си обясняваме защо не са ни нужни анализатори, коментира Ивайло Главчовски, ИТ директор на Bulbank. "Вярваме си, че стоим на върха на информацията и знаем всичко – та нали сме в Интернет – каза Главчовски. – Мислим си, че можем да анализираме тенденциите и като имаме опит си казваме, че с наличието на информация можем и да си направим съответните изводи. Добре познати сме с репликата "не ми давай акъл, дай ми пари – аз знам как да го направя", продължи разбиването на митове Ивайло Главчовски.

Според него всичко това са илюзии и най-добрият начин за един ИТ мениджър действително да е наясно с пазарните тенденции е да се вслушва в анализите на професионалистите.

По време на "Gartner Executive Event" бяха представени и 10-те топ технологични тенденции на 2010 година

Коментар