Промени в сдружението на независимите ISP

Сдружението на независимите интернет доставчици избра ново ръководство и прие нови членове на наскоро проведеното общо събрание на организацията.

Към досегашните 12 члена на сдружението се присъединяват още седем компании от София и страната – Пауърнет, Вестител.БГ, Микмакс ЕООД, Икон ООД, Нетуоркс България, Плади Компютърс, както и Джи Ес Ен.

На общото събрание бяха избрани и нови членове на управителния съвет на организацията. За председател е избран Страхил Иванов, изпълнителен директор на оператора Спиди Нет, а за зам.-председатели – Владимир Петров от Юнайтед Нет ООД и Димитър Велев от Телнет ООД. Светослав Димитров продължава да е изпълнителен директор.

Сдружението е създадено през 2004 г. и към момента членовете му предлагат услуги на над 150 000 домакинства или 450 000 крайни клиенти в цялата страна.

Основна цел на браншовата организация е да оказва съдействие в работата на интернет доставчиците и телекомуникационните оператори в България и да защитава техните интереси, като ги представлява пред държавни, частни и политически институции.

"Единственият начин да имаме глас при създаване на нормативните документи, регулиращи дейността в сектора, е да сме обединени. Съдействието при кандидатстване по програми на ЕС, съвместните обучения на персонала, споделянето на мениджърски опит и добри практики между представителите от бранша също са важни предимства за членовете на организацията", заяви Страхил Иванов.

На събранието се коментираха и възможности за провеждане на съвместни обучения за персонала в бранша, както и за оказване на съдействие между членовете на сдружението при назначаване на нови служители.

"Това, че сме конкуренти, не означава, че не трябва да си помагаме. Необходимо е да се стремим към лоялна конкуренция и да се обединим в полза на клиента", коментира Димитър Хинков, управител на Пауърнет.

Коментар