Първият сайт с Oracle UCM вече е факт у нас

Сайтът на УниКредит Булбанк стана първият у нас, създаден със системата за управление на съдържание Oracle Universal Content Management (UCM). Разработчикът Меджик Сълюшънс е предложил и реализирал съвършено нова концепция относно интерфейса и управлението на съдържанието на сайта на банката.

Системата позволява да бъдат стартирани няколко сайта с консолидирано съдържание, с уеднаквени корпоративни стандарти, външен вид и управление на съдържанието, поясниха от Меджик.

"Това е първият български сайт, който е изработен с Oracle UCM, технология, която ни позволи да го завършим за по-малко от 3 месеца. Постарахме да бъдем изобретателни и креативни при оформянето на интерфейса. Намирането на клоновете и банкоматите, например, е удобство и за да е такова, сме използвали интерактивни карти – въвеждаш адреса, на който си, и сайтът ти връща най-близкия клон или банкомат", споделиха от разработчика.

От УниКредит Булбанк допълват, че е спазено изискването им към изпълнителя за високи стандарти на работа, между които тези на W3C консорциума за съвместимост (XHTML и CSS) и използване на уеб от незрящи хора (WCAG 2.0).

Меджик Солюшънс е избран за изпълнител на проекта, заради опита и умението си в работата с Oracle технологии. Ръководството на банката е заложило на предимствата и възможностите на Oracle UCM, едно от които е лесното публикуване на съдържание от няколко редактора.

Коментар